Do kraja sledeće godine 100 posto Srbije će biti pokriveno planskim dokumentima

Bez autora
Jun 06 2010

Kako je najavljeno, do kraja sledeće godine 100 posto teritorije Srbije će biti pokriveno planskim dokumentima koji će omogućiti brzo dobijanje građevinske dozvole i tačno određivanje gde šta može da se gradi.Usvajanje strateških i planskih dokumenata omogućiće da se tačno zna gde i šta u Srbiji može da se gradi, pri čemu donošenje prostornog plana predstavlja veliki civilizacijski iskorak u odnosu na pristup strateškom planiranju do sada. Prostorni plan Republike Srbije za period od 2010. do 2021. godine biće osnova za sve buduće razvojne planove, bez kojih nijedna politička i ekonomska ideja neće biti utemeljena u stvarnosti.

Do kraja sledeće godine 100 posto Srbije će biti pokriveno planskim dokumentimaKako je najavljeno, do kraja sledeće godine 100 posto teritorije Srbije će biti pokriveno planskim dokumentima koji će omogućiti brzo dobijanje građevinske dozvole i tačno određivanje gde šta može da se gradi.

Usvajanje strateških i planskih dokumenata omogućiće da se tačno zna gde i šta u Srbiji može da se gradi, pri čemu donošenje prostornog plana predstavlja veliki civilizacijski iskorak u odnosu na pristup strateškom planiranju do sada. Prostorni plan Republike Srbije za period od 2010. do 2021. godine biće osnova za sve buduće razvojne planove, bez kojih nijedna politička i ekonomska ideja neće biti utemeljena u stvarnosti.

Prostorni plan ima pet osnovnih ciljeva, a to su uravnotežen regionalni razvoj, unapređena socijalna kohezija, regionalna konkurentnost i pristupačnost, održivo korišćenje resursa i zaštićena i unapređena životna sredina. Ciljevi plana su i zaštićeno, uređeno i održivo korišćenje prirodnog i kulturnog nasleđa, kao i prostorno funkcionalna integrisanost zemlje u okruženje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik