Dobra i pametna kupovina

Bez autora
Jun 16 2010

Koliko je zaista tržište nekretnina u Srbiji razvijeno u poređenju sa Zapadnom Evropom? Na koji način se animira tipičan srpski kupac stanova, koliko je zaštićen, povlašćen ili uskraćen za ono što se na zapadu podrazumeva? Sva ova pitanja uglavnom ulivaju skepsu, što zbog generalnog nepoverenja koje je svojstveno našem narodu, što zbog uvreženog shvatanja da je kupac na zapadu neminovno zaštićeniji i samim tim povlašćen. Ključni faktori pri izboru stana su svakako lokacija, kvalitet, cena i poverenje u investitora. Kada kažemo lokacija, međutim, vrlo je važno razdvojiti atraktivnost same adrese na kojoj se nalazi data zgrada od pozicije željenog stana uokviru zgrade, mogućnosti parkiranja, blizine škola, obdaništa i sl. Često se dešava da zarad dobre pozicije same zgrade, prenebregnemo činjenicu da će parkiranje biti problematično, ili da pak deca neće imati adekvatan prostor za igru. Da li je uopšte moguće pomiriti sve ove faktore u gradu kao što je Beograd, gde je na primer centar grada notorno poznat po nedostatku ovih malih stvari koje nam otežavaju svakodnevno funkcionisanje.

Dobra i pametna kupovinaKoliko je zaista tržište nekretnina u Srbiji razvijeno u poređenju sa Zapadnom Evropom?  Na koji način se animira tipičan srpski kupac stanova, koliko je zaštićen, povlašćen ili uskraćen za ono što se na zapadu podrazumeva?

Sva ova pitanja uglavnom ulivaju skepsu, što zbog generalnog nepoverenja koje je svojstveno našem narodu, što zbog uvreženog shvatanja da je kupac na zapadu neminovno zaštićeniji i samim tim povlašćen.

Ključni faktori pri izboru stana su svakako lokacija, kvalitet, cena i poverenje u investitora. Kada kažemo lokacija, međutim, vrlo je važno razdvojiti atraktivnost same adrese na kojoj se nalazi data zgrada od pozicije željenog stana uokviru zgrade, mogućnosti parkiranja, blizine škola, obdaništa i sl. Često se dešava da zarad dobre pozicije same zgrade, prenebregnemo činjenicu da će parkiranje biti problematično, ili da pak deca neće imati adekvatan prostor za igru.

Da li je uopšte moguće pomiriti sve ove faktore u gradu kao što je Beograd, gde je na primer centar grada notorno poznat po nedostatku ovih malih stvari koje nam otežavaju svakodnevno funkcionisanje. Primer uspešnog projekta je definitivno Galerija Apartmani, na izuzetno atraktivnoj lokaciji u centru grada Francuskoj ulici 50, nadomak centralne pešačke zone i svega onoga što život u centru čini posebnim. Mada oivičen centralnim dorćolskim saobraćajnicama, investitor se pobrinuo da stanari kompleksa itekako uživaju u zelenoj površini i intimi sopstvenog mini parka. Isto tako, kompleks poseduje podzemnu garažu sa 148 parking mesta i dvadesetčetvoročasovnim video nadzorom.

Objekat na prvi pogled ostavlja snažan utisak svojim izgledom, estetikom, originalnim, funkcionalnim i modernim arhitektonskim rešenjem, a bliži pogled otkriva izuzetnu predanost izvođača radova, kvalitet građevinskih materijala i komfor, na koji je investitor posebno obratio pažnju. Ono što međutim kupci posebno cene jeste kvalitet prostorne organizacije i strukturnih rešenja, koja predstavljaju odličan racio ukupne kvadrature stana, broja spavaćih soba, veličine pojedinačnih prostorija i izuzetne funkcionalnosti koja podrazumeva apsolutnu iskorišćenost svakog kvadrata. Dodatna prednost samog arhitektonskog koncepta jeste i izuzetno veliki raspon kvadratura, kao i stanova vrlo slične kvadrature a različite prostorne organizacije, što ostavlja mogućnost izbora po ličnim afinitetima i u skladu sa raznovrsnim životnim stilovima.

Dvadesetčetvoročasovna recepcija, ulazi zaštićeni od ulice, video nadzor garaže, najmoderniji telekomunikacioni servisi, interfonska veza sa recepcijom, sopstveni agregat, grejači postavljeni na izlazu iz garaže jasno ukazuju da je investitor vodio računa o svakom detalju kako bi stanarima omogućio bezbedan i komforan stambeni prostor.

S druge strane, sam odnos kupca i prodavca je podignit na znatno viši nivo poverenja, baziran na krajnje transparentnom marketinško-prodajnom konceptu. Ocean Atlantic International je obezbedio prodajnu kancelariju na samom gradilištu, gde će vas tim iskusnih prodavaca sprovesti kroz celokupan proces prodaje, pružiti kompletnu tehničko-administrativnu podršku i savetodavnu pomoć u vezi kreditnih mogućnosti. Pored toga, u samom objektu Galerija Apartmani kupci mogu da vide i potpuno uređen stan koji pruža jasnu predstavu o mogućim enterijerskim rešenjima i o komforu i kvalitetu stanovanja.

Imajući u vidu znatno sofistiranije zahteve samih kupaca i znatno izmenjenu percepciju tržišta, investitor je definitivno otišao i korak dalje i uveo koncept Open House Day svake subote, koji omogućava svim ljubiteljima lepih građevina da bez obaveza pogledaju i sami se uvere u apsolutni komfor stanovanja, kvalitet življenja i poverenje koji kupci uživaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik