Državne nekretnine daju u zakup 28 poslovnih prostora

Bez autora
Oct 12 2022

Državne nekretnine raspisale su natječaj za zakup 28 poslovnih prostora u osam gradova, a rok za predaju ponuda je do petka, 28. listopada 2022. godine, do 12 sati. Poslovni prostori nalaze se u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Metkoviću, Varaždinu, Osijeku i Belom Manastiru i mogu se pogledati u zadanim terminima od 17. do 21. listopada, navode iz Državnih nekretnina u priopćenju.

Najviše je prostora, njih 20, za zakup ponuđeno u Zagrebu, od čega je pet poslovnih prostora u zagrebačkoj nultoj zoni, a veličine su od od 20-ak do 100-njak metara kvadratnih.

Iz Državnih nekretnina ističu da je za ulične prostore na frekventnim lokacijama u Radićevoj 11 i Gundulićevoj 9 početni iznos zakupnine 108 kuna po kvadratu, dok za prostor od 110 kvadrata na prvom katu ulične zgrade u Ilici 37 (nasuprot Mesničke) početni iznos 73 kune po kvadratnom metru.

U nultoj zoni ponuđena su još dva dvorišna prostora s početnom zakupninom od 54 kune po kvadratu za prostor u Gajevoj 6 te oko 38 kuna po kvadratu za prostor u Teslinoj 8.

Preostali ponuđeni prostori većinom se nalaze u drugim i trećim gradskim zonama, a iz Državnih nekretnina izdvajaju prostor od 87 kvadrata na devetom katu zgrade u Vukovarskoj 62C s početnom zakupninom od oko 32 kune po kvadratu.

Osim Zagreba, poslovni prostor u nultoj gradskoj zoni ponuđen je na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, a početna zakupnina za prostor od 112 kvadrata je 56 kuna po kvadratu.

Poslovni prostori u zakup se daju na razdoblje od deset godina, a sudjelovati mogu pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću. Pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik