DZS: u travnju nastavljen pad građevinskih radova

Bez autora
Jun 28 2010

Građevinski radovi u Hrvatskoj u travnju su bili manji za 17,2 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Tako je u četvrtom ovogodišnjem mjesecu nastavljen pad fizičkog obujma građevinskih radova na godišnjoj razini koji je zabilježen u svim prošlogodišnjim mjesecima, osim u ožujku, a nastavljen je i u prva četiri mjeseca ove godine. Pad građevinskih radova u siječnju ove godine na godišnjoj je razini iznosio 18,4 posto, u veljači 21,4 posto, a u ožujku 16,3 posto. U prva četiri mjeseca ove godine građevinski radovi manji su za 18,1 posto u usporedbi s radovima iz istog prošlogodišnjeg razdoblja. Prema vrstama građevina, u travnju je na zgradama odrađeno 47,8 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 52,2 posto. Prema vrsti gradnje, na novim građevinama odrađeno je 59,3 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40,7 posto.

DZS: u travnju nastavljen pad građevinskih radovaGrađevinski radovi u Hrvatskoj u travnju su bili manji za 17,2 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

Tako je u četvrtom ovogodišnjem mjesecu nastavljen pad fizičkog obujma građevinskih radova na godišnjoj razini koji je zabilježen u svim prošlogodišnjim mjesecima, osim u ožujku, a nastavljen je i u prva četiri mjeseca ove godine.

Pad građevinskih radova u siječnju ove godine na godišnjoj je razini iznosio 18,4 posto, u veljači 21,4 posto, a u ožujku 16,3 posto.

U prva četiri mjeseca ove godine građevinski radovi manji su za 18,1 posto u usporedbi s radovima iz istog prošlogodišnjeg razdoblja.

Prema vrstama građevina, u travnju je na zgradama odrađeno 47,8 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 52,2 posto.

Prema vrsti gradnje, na novim građevinama odrađeno je 59,3 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40,7 posto.

Kod zgrada je znatno veći udio radnih sati odrađenih na novogradnjama (35,3 posto) nego na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju (12,5 posto), pokazuju statistički podaci o fizičkom obujmu građevinskih radova koji se temelje na odrađenim satima radnika na gradilištima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik