Elektronska prijava divlje gradnje

Bez autora
Jun 02 2011

Ministarstvo održivog razvoja i turizma uspostavilo je elektronski sistem prijave bespravne gradnje putem interneta, umjesto ranijeg štampanja i popunjavanja obrasca sa veb stranice. Iz tog Vladinog resora pojasnili su da odmah nakon podnošenja elektronske prijave, podnosilac dobija detalje elektronskog zahtjeva i zvanični dokaz o prijavljivanju. Podnosilac dobija i izvještaj o uspješnosti podnošenja zahtjeva, naziv zahtjeva, elektronski broj zahtjeva, instituciju koja pruža uslugu, datum podnošenja elektronskog zahtjeva i status usluge. Cilj usluge je olakšavanje i pojednostavljivanje procedura prijavljivanja bespravne gradnje, kako bi podnosilac u svakom trenutku, brzo i lako, podnio prijavu, ali i dobio sve neophodne informacije i dokaze o njenom podnošenju. U pripremi su i druge elektronske usluge iz Ministarstva u nastojanju da se unaprijede i transformišu usluge i servisi koje je javna uprava u mogućnosti da ponudi građanstvu i poslovnim partnerima.

Elektronska prijava divlje gradnjeMinistarstvo održivog razvoja i turizma uspostavilo je elektronski sistem prijave bespravne gradnje putem interneta, umjesto ranijeg štampanja i popunjavanja obrasca sa veb stranice.

Iz tog Vladinog resora pojasnili su da odmah nakon podnošenja elektronske prijave, podnosilac dobija detalje elektronskog zahtjeva i zvanični dokaz o prijavljivanju, prenosi agencija Mina.

- Podnosilac dobija i izvještaj o uspješnosti podnošenja zahtjeva, naziv zahtjeva, elektronski broj zahtjeva, instituciju koja pruža uslugu, datum podnošenja elektronskog zahtjeva i status usluge - naveli su iz Ministarstva.

Cilj usluge je, kako su saopštili, olakšavanje i pojednostavljivanje procedura prijavljivanja bespravne gradnje, kako bi podnosilac u svakom trenutku, brzo i lako, podnio prijavu, ali i dobio sve neophodne informacije i dokaze o njenom podnošenju.

Oni su najavili da su u pripremi i druge elektronske usluge iz Ministarstva u, kako su kazali, nastojanju da se unaprijede i transformišu usluge i servisi koje je javna uprava u mogućnosti da ponudi građanstvu i poslovnim partnerima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik