Grad Beograd prodao plac na Dedinju za 150.098.529 dinara

Bez autora
Oct 11 2020

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd u postupku javnog nadmetanja prodao građevinsko zemljište na Dedinju za 150 miliona dinara.

Vesić je precizirao da je zemljište koje se nalazi između Topčiderskog brda i Banjice prodato po ceni od 150.098.529 dinara, objavljeno je na portalu Grada Beograda.

– Prodata lokacija je površine 1.850 kvadratnih metara, nalazi se južno od Belog dvora i obuhvaćena je Regulacionim planom prostorne celine Dedinje. Zemljište je planski opredeljeno za stanovanje sa delatnostima i namenjeno je za izgradnju zgrada visokog standarda stanovanja. Pored prihoda od prodatog zemljišta, investitoru će u skladu sa gradskim odlukama biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, u postupku pribavljanja građevinske dozvole – rekao je Vesić.

On je dodao da su uspešne prodaje građevinskog zemljišta i Beogradu dokaz da investitori veruju u naš grad i da nastavljaju da investiraju u Beograd i Srbiju.

Vesić je podsetio da je Beograd prošle godine izdao građevinskih dozvola za preko 1,3 miliona kvadratnih metara, a za prvih osam meseci ove godine 712.467 kvadrata, što sa dozvolama koje su izdale gradske opštine i Republika iznosi 1,1 milion kvadrata, piše Beoinfo.

– Poređenja radi, Beograd je 2012. godine izdao građevinskih dozvola za 197.000 kvadrata, a 2013. godine za 242.000 kvadrata – rekao je zamenik gradonačelnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik