Građevinski radovi veći za 18,8 odsto

Bez autora
Oct 04 2011

Vrijednost izvršenih građevinskih radova u avgustu ove godine u odnosu na jul veća je za 18,8 odsto, a u odnosu na prosječnu vrijednost radova u prošloj godini za 11 procenata. Iako je građevinski sektor povećao vrijednost izvršenih radova broj radnika na gradilištima je istovremeno smanjen. Broj radnika na gradilištima u avgustu 2011. godine u odnosu na prethodni mjesec manji je za 3,2 odsto, a u odnosu na prosječan broj radnika u 2010. godini manji je za 9,8 procenata. Vrijednost izvršenih radova za prvih osam mjeseci ove godine u odnosu na isti period prošle povećana je za 3,6 odsto. Proizvodnja šumskih sortimenata u avgustu ove godine u odnosu na avgust prošle godine veća je za 2,4 odsto, dok je prodaja šumskih sortimenata u istom periodu manja za 1,5 odsto.

Građevinski radovi veći za 18,8 odstoVrijednost izvršenih građevinskih radova u avgustu ove godine u odnosu na jul veća je za 18,8 odsto, a u odnosu na prosječnu vrijednost radova u prošloj godini za 11 procenata, podaci su Zavoda za statistiku RS.

Iako je građevinski sektor povećao vrijednost izvršenih radova, prema podacima Zavoda, broj radnika na gradilištima je istovremeno smanjen.

- Broj radnika na gradilištima u avgustu 2011. godine u odnosu na prethodni mjesec manji je za 3,2 odsto, a u odnosu na prosječan broj radnika u 2010. godini manji je za 9,8 procenata - navode u Zavodu za statistiku RS.

Dodaju da je vrijednost izvršenih radova za prvih osam mjeseci ove godine u odnosu na isti period prošle povećana za 3,6 odsto.

Prema podacima Zavoda za statistiku, proizvodnja šumskih sortimenata u avgustu ove godine u odnosu na avgust prošle godine veća je za 2,4 odsto, dok je prodaja šumskih sortimenata u istom periodu manja za 1,5 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik