Gradiće se "Luštica Bay Centrale"

Bez autora
Apr 05 2017

Kompanija Luštica Development počela je planiranje gradnje i prodaju budućih stambenih objekata u novoj oblasti kompleksa – naselju Luštica Bay Centrale, koje je planirano na površini od oko 240 hiljada metara kvadratnih i biće povezano sa obližnjim Radovićima. Direktor prodaje i marketinga u Luštica Development, Ruediger Fleige, kazao je da je to jako važna prekretnica u razvoju Luštica Bay-a, budući da će radi o potpuno novoj cjelini projekta. Do sada smo radili na razvoju Marina naselja, gdje su izgrađena i u fazi izgradnje četiri stambena bloka sa 26 zgrada i 158 stambenih jedinica sa neophodnom infrastrukturom, suprastruktura marine sa 176 vezova, te počeli pripremni radovi na izgradnji hotela, gradskih kuća i vila, rekao je Fleige. On je naveo da sada počinju novu etapu u razvoju rezidencijalnog dijela projekta – prodajom i gradnjom stanova u naselju koje će biti centralna tačka čitavog kompleksa Luštica Bay, Luštica Bay Centrale.

Gradiće se "Luštica Bay Centrale"Kompanija Luštica Development počela je planiranje gradnje i prodaju budućih stambenih objekata u novoj oblasti kompleksa – naselju Luštica Bay Centrale, koje je planirano na površini od oko 240 hiljada metara kvadratnih i biće povezano sa obližnjim Radovićima.

Direktor prodaje i marketinga u Luštica Development, Ruediger Fleige, kazao je da je to jako važna prekretnica u razvoju Luštica Bay-a, budući da će radi o potpuno novoj cjelini projekta.

„Do sada smo radili na razvoju Marina naselja, gdje su izgrađena i u fazi izgradnje četiri stambena bloka sa 26 zgrada i 158 stambenih jedinica sa neophodnom infrastrukturom, suprastruktura marine sa 176 vezova, te počeli pripremni radovi na izgradnji hotela, gradskih kuća i vila“, rekao je Fleige.

On je naveo da sada počinju novu etapu u razvoju rezidencijalnog dijela projekta – prodajom i gradnjom stanova u naselju koje će biti centralna tačka čitavog kompleksa Luštica Bay, Luštica Bay Centrale. Planirano je da to administrativno i komercijalno jezgro ponudi najvišu koncentraciju trgovačkih, kulturnih i javnih objekata, među kojima su i medicinska ustanova i škola u Luštica Bay-u.

Luštica Bay Centrale će imati više od 20 hiljada metara kvadratnih javnih površina i zona za slobodne aktivnosti za oko 95 hiljada metara kvadratnih stambene površine. Gradnja će biti podijeljena u sedam faza i planirano je da počne naredne godine.

Iz Luštice Development-a je saopšteno da će zahvaljujući strateškoj poziciji „kapije“ na ulazu u lokaciju i na spoju glavnih puteva lokacije, Centrale biti suštinska veza između novih stambenih oblasti, kao što je Marina naselje, Golf i Horizont stanovi.

„Luštica Bay ima za cilj da formira naselje u kojem fokus neće biti samo na ljetnjikovcima ili kućama za odmor /second homes/ unutar Centrala, već da omogući da oni postanu stalan dom onima koji se odluče da kupe nekretninu u ovoj zoni. Glavni plan predviđa da maksimalni broj stanovnika bude približno 3,5 hiljada tokom vrhunca ljetnje sezone i do hiljadu stalnih stanara tokom godine. Privlačenje stalnih stanara je vitalni dio stvaranja napredne zajednice tokom cijele godine“, navodi se u saopštenju.

U namjeri da se integriše sa ostatkom Luštica Bay-a i građevinski radovi će se uklopiti sa postojećom infrastrukturom i prirodnim okruženjem. Stanovi i javni objekti će biti jedni uz druge, dizajnirani tako da odraze karakter arhetipske arhitekture i da stvore osjećaj privatnosti i prostora. Istovremeno će ostati dobro povezani sa ostalim djelovima projekta.

U centru je planirana kombinacija stanova, prodavnica, restorana, kafića, javnih službi, među kojima su medicinska ustanova i škola, i kulturnih centara, ispreplijetanih između dvorišta, parkova i zelenih površina.

„Smješten u bujnom zelenilu poluostrva Luštica, Centrale zauzima važnu poziciju u sjevero-istočnoj oblasti lokacije, povezujući razne zone u okviru kompleksa Luštica Bay, i spajajući lokaciju sa tamošnjim naseljem Radovići. Položaj te lokacije je prožet istorijskim i strateškim značajem, smještenim oko drevne austro-ugarske tvrđave Radišević, i ranije vojne baze“, rekli su iz Luštice Development-a.

Dobra saobraćajna povezanost obezbijediće lak prevoz do susjednih područja uključujući teren za golf, marine i plaže. Centrale, kako su naveli iz Luštica Developmenta, ima pristup obližnjim naseljima i lokalnim atrakcijama, među kojima i čistoj vodi obližnje plaže Plavi horizont, plažnih klubova u okruženju i istorijskih gradova Tivat, Kotor i Budva.

Centrale će postati gradsko jezgro i čvorište Luštice za širu oblast i doprinijeće turizmu širom cijele regije Tivta.

Iz kompanije su podsjetili da Luštica Development na 690 hektara zemljišta nadomak Tivta razvija projekat Luštica Bay kreiran kao novi turistički grad u Crnoj Gori, u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao funkcionalni grad operativan i otvoren za posjetioce tokom cijele godine.

Planirano je da Luštica Bay ponudi sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni golf teren u Crnoj Gori, sa potpisom Garya Playera, više od hiljadu stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, kao i druge objekte, čime će postati destinacija pogodna kako za odmor, tako i stalan život.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik