Gubitak Quaestus nekretnina 16 mil. kn

Bez autora
Mar 08 2012

Nekretninski fond Quaestus nekretnine prošlu je poslovnu godinu zaključio s ukupnim gubitkom od 16,1 milijuna kuna. Prije samo godinu dana Quaestusov fond poslovao je s dobiti od 10,7 milijuna kuna. No kada se promatraju prihodi od ulaganja i rashodi, redovno poslovanje fonda bilo je s pozitivnim predznakom. Fond je tako od ulaganja uprihodio ukupno 22,4 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 14,3 milijuna kuna. To bi značilo da je neto dobit od ulaganja iznosila 8,1 milijun kuna. Osim toga na temelju nerealiziranih dobitaka od ulaganja dobit fonda penje se na 9,6 milijuna kuna. Međutim, razlog što se pozitivni predznak poslovanja pretvorio u gubitak su usklađenje vrijednosti rezervi materijalne imovine i nerealizirani gubici od financijske imovine koja je konačni rezultat umanjila za 25,7 milijuna kuna.

Gubitak Quaestus nekretnina 16 mil. knNekretninski fond Quaestus nekretnine prošlu je poslovnu godinu zaključio s ukupnim gubitkom od 16,1 milijuna kuna, objavljeno je u srijedu na Zagrebačkoj burzi.

Prije samo godinu dana Quaestusov fond poslovao je s dobiti od 10,7 milijuna kuna.

No kada se promatraju prihodi od ulaganja i rashodi, redovno poslovanje fonda bilo je s pozitivnim predznakom. Fond je tako od ulaganja uprihodio ukupno 22,4 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 14,3 milijuna kuna. To bi značilo da je neto dobit od ulaganja iznosila 8,1 milijun kuna.

Osim toga na temelju nerealiziranih dobitaka od ulaganja dobit fonda penje se na 9,6 milijuna kuna. Međutim, razlog što se pozitivni predznak poslovanja pretvorio u gubitak su usklađenje vrijednosti rezervi materijalne imovine i nerealizirani gubici od financijske imovine koja je konačni rezultat umanjila za 25,7 milijuna kuna.

Vrijedi spomenuti da je minusu pridonio i gubitak 400.000 eura depozita u Credo banci. Od kraja studenog fondom upravlja Fima Global Invest jer je Hanfa na godinu dana oduzela licenciju Quaestus Investu Borislava Škegre.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik