Hrvatske kuće među jeftinijima u Europi

Bez autora
Jul 05 2010

U društvu 35 zemalja Europe, Hrvatska je gotovo na samom dnu ljestvice s obzirom na cijene kuća. U društvu najjeftinije Makedonije, Mađarske, Bugarske i Latvije, Hrvatska je na 31. mjestu. Podaci su to Global Property Guidea, koje je prenio hrvatski portal za nekretnine Crozilla. Prema tim podacima, rekorder u cijenama je Monaco, gdje četvorni metar premašuje 35.000 dolara i koji je dvostruko skuplji od drugoplasirane Velike Britanije. Jedan četvorni metar u Monacu stoji tako čak 16 puta više nego u Hrvatskoj. A kvadrat kuće u Zagrebu, prema podacima Crozille, u svibnju je koštao oko 1660 eura, a slično je i sa Splitom. Od Hrvatske su, pak, skuplja Slovenija, Crna Gora i Italija. Za kuću u Njemačkoj treba izdvojiti oko 23 posto više novca nego kod nas, ali će i Česi dati 42 posto manje novca u svojoj zemlji nego što bi to dali u Hrvatskoj. Direktor Crozille Ante Tabak predviđa da bi se u skoroj budućnosti, zbog liberalizacije tržišta i povoljnijih cijena, hrvatske kuće mogle nametnuti stranim kupcima kao zanimljiv izbor, a tome u prilog ide i ponuda za stambene kredite samo za strance koji postoje u pojedinim bankama u Hrvatskoj.

Hrvatske kuće među jeftinijima u EuropiU društvu 35 zemalja Europe, Hrvatska je gotovo na samom dnu ljestvice s obzirom na cijene kuća. U društvu najjeftinije Makedonije, Mađarske, Bugarske i Latvije, Hrvatska je na 31. mjestu.

Podaci su to Global Property Guidea, koje je prenio hrvatski portal za nekretnine Crozilla. Prema tim podacima, rekorder u cijenama je Monaco, gdje četvorni metar premašuje 35.000 dolara i koji je dvostruko skuplji od drugoplasirane Velike Britanije. Jedan četvorni metar u Monacu stoji tako čak 16 puta više nego u Hrvatskoj. A kvadrat kuće u Zagrebu, prema podacima Crozille, u svibnju je koštao oko 1660 eura, a slično je i sa Splitom.

Od Hrvatske su, pak, skuplja Slovenija, Crna Gora i Italija. Za kuću u Njemačkoj treba izdvojiti oko 23 posto više novca nego kod nas, ali će i Česi dati 42 posto manje novca u svojoj zemlji nego što bi to dali u Hrvatskoj. Direktor Crozille Ante Tabak predviđa da bi se u skoroj budućnosti, zbog liberalizacije tržišta i povoljnijih cijena, hrvatske kuće mogle nametnuti stranim kupcima kao zanimljiv izbor, a tome u prilog ide i ponuda za stambene kredite samo za strance koji postoje u pojedinim bankama u Hrvatskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik