Indomio stječe većinski udjel u oglasniku Nepremicnine.net

Bez autora
Sep 29 2020

Indomio, brend prisutan na tržištu nekretnina u dvanaest zemalja južne Europe, danas najavljuje stjecanje 60% udjela u tvrtki koja upravlja oglasnikom za nekretnine Nepremicnine.net, liderom u Sloveniji, jačajući time svoju prisutnost u južnoj Europi.

Nepremicnine.net, osnovali su Primož Jazbec i Aleš Ravnikar 1999. godine i postao je vodeći oglasnik za nekretnine, kao i jedan od najposjećenijih sajtova u Sloveniji.

S oko 32.000 oglasa koje je objavilo više od 500 agencija i građevinskih tvrtki i preko 800.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno, grupa uključuje i druge web stranice specijalizirane za nekretnine, poput Novogradnje.si.

Preuzimanjem Nepremicnine.net jača se južnoeuropska prisutnost međunarodne grupe Indomio, koja također uključuje Immobiliare.it i Spitogatos.gr, lidere u Italiji i Grčkoj.

Indomio brzo raste u posljednje dvije godine u Španjolskoj, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji, Malti i Bugarskoj, pružajući integriranu platformu za nekretnine koja povezuje ponudu i potražnju na lokalnim tržištima i među zemljama. Ovo nije prva međunarodna akvizicija grupe, jer je 2019. godine preuzela Srbija-nekretnine.org, ojačavši svoj položaj na srpskom tržištu i napredujući dalje, šireći se na druga područja.

Primož Jazbec, suosnivač i izvršni direktor Nepremicnine.net, kaže:

- Indomio grupa za nas predstavlja stratešku priliku jer nam pruža ključnu tehnološku stručnost za razvoj našeg poslovanja. To također osigurava dugoročni rast kao rezultat snažnijeg pozicioniranja u pograničnim područjima kao što su Hrvatska i Italija.

Posljednjih godina tehnološke platforme povezane s nekretninama i tvrtke koje posluju sa big-data na tržištu nekretnina privlače sve više pozornosti i ulaganja, stvarajući fenomen identificiran pojmom: proptech. Kako bi se maksimalizirale koristi od ovih ulaganja u tehnologiju - gdje je primarni cilj stvoriti najbolje iskustvo pretraživanja kupnje i najma pružanjem najboljih alata za agente za promet nekretninama I investitore - agregacija oglasnika za nekretnine sve je češća.

- Prije dvije godine pokrenuli smo Indomio u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni - kaže Dimitris Melachroinos, suosnivač i izvršni direktor Spitogatos.gr, vodećeg oglasnika grupe Indomio u Grčkoj - s ciljem da ponudimo brend koji je lako prepoznatljiv u svim tim zemljama, zahvaljujući zajedničkoj tehnologiji. Suradnja s timom Nepremicnine.net omogućit će nam da svim našim korisnicima pružimo pristup najboljoj ponudi nekretnina u Sloveniji ».

- Primoža i Aleša poznajemo nekoliko godina - kaže Silvio Pagliani, suosnivač Immobiliare.it - i uzbuđeni smo što ćemo početi raditi s njima. Ova suradnja omogućuje nam da nastavimo graditi vodeću platformu za promet nekretninama u nekoliko zemalja na jugu Europe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik