Istekao rok za uplatu prve rate poreza na nekretnine

Bez autora
Jul 15 2015

Poreska uprava RS apelovala je na poreske obveznike da uplate prvu ratu na osnovu poreskog računa za porez na nepokretnosti za 2015. i neizmirene iznose za 2013. i 2014. godinu. Rok za plaćanje prve rate bio je 30. jun, a drugu je neophodno uplatiti do kraja godine.Vlasnicima nepokretnosti u RS koji nisu platili dospjele obaveze na osnovu poreza na nepokretnosti iznos će biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate. Krajnja mjera za naplatu ove poreske obaveze je upis hipoteke na imovinu, istakli su u Poreskoj upravi RS.

Poreska uprava RS apelovala je na poreske obveznike da uplate prvu ratu na osnovu poreskog računa za porez na nepokretnosti za 2015. i neizmirene iznose za 2013. i 2014. godinu.

Rok za plaćanje prve rate bio je 30. jun, a drugu je neophodno uplatiti do kraja godine.

- Vlasnicima nepokretnosti u RS koji nisu platili dospjele obaveze na osnovu poreza na nepokretnosti iznos će biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate. Krajnja mjera za naplatu ove poreske obaveze je upis hipoteke na imovinu - istakli su u Poreskoj upravi RS.

Apelovali su na vlasnike nepokretne imovine koji prilikom pokušaja uručenja poreskih računa nisu bili na prijavljenim adresama, te im računi nisu uručeni, da ih podignu u područnim jedinicama Poreske uprave i odmah plate kako bi ispunili svoju zakonsku obavezu.

- Vlasnicima neprijavljenih nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biće uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama za 2012, 2013. i 2014. godinu. Fizičkim licima prijeti i novčana kazna od 500 do 1.500 KM, a pravnim od 1.000 do 3.000 po prijavljenoj nepokretnosti - istakli su u Poreskoj upravi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik