Italijani zbog krize prodaju palate i ostrva

Bez autora
Jul 07 2010

U borbi sa ekonomskom krizom, koja je pogodila čitav svet, svaka zemlja pokušava da se izbori na svoj način. Jedan od interesantnijih planova ima italijanska vlada koja namerava da proda svoja nacionalna blaga samo da bi smanjila dug zemlje, koji trenutno iznosi 1,4 biliona evra.U ponudi će se naći oko 9.000 zgrada, palata, plaža, ostrva i utvrđenja, čija se vrednost procenjuje na preko tri i po milijarde evra, a moći će da se kupe krajem meseca. Najskuplje iz ove ponude je ostrvo Kaprera koje se nalazi u arhipelagu Madelana naspram severoistočne obale Sicilije.

Italijani zbog krize prodaju palate i ostrvaU borbi sa ekonomskom krizom, koja je pogodila čitav svet, svaka zemlja pokušava da se izbori na svoj način.

Jedan od interesantnijih planova ima italijanska vlada koja namerava da proda svoja nacionalna blaga samo da bi smanjila dug zemlje, koji trenutno iznosi 1,4 biliona evra.

U ponudi će se naći oko 9.000 zgrada, palata, plaža, ostrva i utvrđenja, čija se vrednost procenjuje na preko tri i po milijarde evra, a moći će da se kupe krajem meseca.

Najskuplje iz ove ponude je ostrvo Kaprera koje se nalazi u arhipelagu Madelana naspram severoistočne obale Sicilije. Ovo ostrvo  proglašeno je za "najseksepilniju plažu na svetu". Ostrvo je nekada bilo u vlasništvu Đuzepa Garibaldija, koji je ujedinio Italiju u 19. veku.

U ponudi su i ostrva u venecijanskoj laguni, najverovatnije po ceni od nekoliko miliona evra. U pitanju su Sant Erazmo, poznat po proizvodnji voća i povrća, vinogradima i drevnoj tvrđavi.

U Tirenskom moru, zapadno od italijanske "čizme", nalazi se napušteno ostrvo Santo Stefano, koje će se takođe naći na spisku za prodaju.

Ponuda u Rimu obuhvata zgradu muzeja Vila Đulija, koju je na periferiji grada sagradio papa Julije III u 16. veku. Za sada se ne zna da li će i predmeti u muzeju biti sastavni deo "paketa".

U Palermu se prodaje Normanska palata koja je stara 900 godina i u kojoj su živeli drevni kraljevi Sicilije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik