Jedinstveni registar građevinskih investitora

Bez autora
Jul 29 2010

Pravilnik o obaveznom jedinstvenom registru građevinskih investitora u Srbiji, koji bi trebalo da smanji broj prevara u građevinskom sektoru, je pripremljen, a ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić mogao bi da ga potpiše već danas.Pravilniku predviđa osnivanje jedinstvenog registra za čitavu Srbiju, u kojem će se nalaziti osnovni podaci o investitorima koji su dobili dozvole za gradnju stambenih ili poslovnih objekata. U registru, koji će besplatno biti dostupan na internetu, zainteresovani kupci moći će da pronađu podatke o dozvoli za izgradnju poslovnog ili stambenog objekta, objektu koji se gradi, kao i informacije o investitoru.

Jedinstveni registar građevinskih investitoraPravilnik o obaveznom jedinstvenom registru građevinskih investitora u Srbiji, koji bi trebalo da smanji broj prevara u građevinskom sektoru, je pripremljen, a ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić mogao bi da ga potpiše već danas, rekla je juče pomoćnica ministra Aleksandra Damnjanović-Petrović.

Pravilniku predviđa osnivanje jedinstvenog registra za čitavu Srbiju, u kojem će se nalaziti osnovni podaci o investitorima koji su dobili dozvole za gradnju stambenih ili poslovnih objekata.

U registru, koji će besplatno biti dostupan na internetu, zainteresovani kupci moći će da pronađu podatke o dozvoli za izgradnju poslovnog ili stambenog objekta, objektu koji se gradi, kao i informacije o investitoru - na primer, o tome da li se protiv njega vodi neki sudski ili inspekcijski postupak, istakla je Petrović. Ona je rekla da će u registar biti upisani i podaci o tome da li je investitor krivično gonjen, a ukoliko je graditelj pravno lice, moći će da se dobiju podaci o njegovoj finansijskoj likvidnosti u datom trenutku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik