Još 90 kuća na selu dobilo nove stanare

Bez autora
Apr 26 2022

Komisija za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom dodelila je danas još 90 kuća, i to za 13 mladih poljoprivrednika, 13 samohranih roditelja i 64 porodice, saopštilo je Ministarstvo za brigu o selu Vlade Republike Srbije.

Ministar Milan Krkobabić ukazao je na to da novi zahtevi stižu svakoga dana i naveo da su cene kuća različite, pri čemu, recimo, kuća u selu Torak u opštini Žitište sa 64 kvadrata i sedam ari placa, košta 399.000 dinara.

Maksimalne dozvoljene iznose od 1,2 miliona dinara dostigle su seoske kuće u apatinskim selima Kupusina i Sonta, zatim u selima Utrine i Mol u Adi, dok se najveća dodeljena kuća, površine 268 kvadrata nalazi u selu Plavna u Baču.

Sredstva za kupovinu seoskih kuća se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava i tako će se raditi sve dok se pare ne utroše, a najkasnije do 1. novembra ove godine.

Za bespovratna sredstava za kupovinu seoskih kuća mogu da se prijave mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i poljoprivrednici starosti do 45 godina.

Za ovu namenu je u ovogodišnjem republičkom budžetu izdvojeno 500 miliona dinara a prošle godine je dodeljena 651 kuća sa okućnicom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik