Kongresni centar u Kini, energije iz solarnih ćelija

Bez autora
Jun 16 2010

Novi kongresni centar izgrađen povodom 4. Konferencije solarnih gradova sveta (4th World Solar Cities Conference), koja će biti održana u septembru 2010. godine završena je u decembru 2009. godine. Iza kongresa stoji organizacija ISCI Cities - International Solar Cities Initiative (link na kraju teksta).Organizacija je osnovana 2003. godine i povećena je povezivanju naučnika i političara koji donose zakonska akta kako bi pospešili razvoj i implementaciju korišćenja obnovljivih i čistih izvora energije. U Dezhou, provincija Šandong na severozapadu Kine, podignuta je zgrada površine 75.000m2 na kojoj se nalazi preko 4.500m2 solarnih panela.

Kongresni centar u Kini, energije iz solarnih ćelijaNovi kongresni centar izgrađen povodom 4. Konferencije solarnih gradova sveta (4th World Solar Cities Conference), koja će biti održana u septembru 2010. godine završena je u decembru 2009. godine.

Iza kongresa stoji organizacija ISCI Cities - International Solar Cities Initiative (link na kraju teksta). Organizacija je osnovana 2003. godine i povećena je povezivanju naučnika i političara koji donose zakonska akta kako bi pospešili razvoj i implementaciju korišćenja obnovljivih i čistih izvora energije.

U Dezhou, provincija Šandong na severozapadu Kine, podignuta je zgrada površine 75.000m2 na kojoj se nalazi preko 4.500m2 solarnih panela. Zgrada obuhvata izložbene prostore, naučno-istraživačke ustanove, prostorije za sastanke, stručna usavršavanja i obuke, kao i hotel.

Izolacija krova i zidova je poboljšana u odnosu na standardna građevinska rešenja, pa će ova zgrada imati oko 30% bolje energetske karakteristike od onih propisanih kineskim standardom.

Iako samo za trećinu energetski efikasnija od standarda, ona će zahvaljujući velikoj površini solarnih panela oko 95% svojih potreba za energijom dobiti od Sunca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik