Konzorcij okupio 17 kompanija: Privrednici se udružili

Bez autora
Feb 19 2012

Na sjednici Skupštine Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj 17 firmi sa područja Tešnja, Usore i Doboj-Juga potisalo je ugovor o osnivanju konzorcija. Cilj osnivanja ove asocijacije, za početak firmi iz oblasti građevinarstva, jeste objedinjavanje kapaciteta radi zajedničkog nastupa na domaćem i inozemnom tržištu u situaciji kada je evidentan nedostatak posla. Objedinjavanje im daje mogućnost da svima onima koji grade, ulažu i investiraju na području BiH, kažu da mogu računati na ovaj konzorcij. Konzorcij može poslužiti da izađu i na vanjsko tržište. U narednom periodu osnovni cilj bit će dodatna organizacija i pozitivan pritisak na zakonodavne vlasti na svim nivoima radi stvaranja boljeg ambijenta za privređivanje.

Konzorcij okupio 17 kompanija: Privrednici se udružiliNa sjednici Skupštine Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj 17 firmi sa područja Tešnja, Usore i Doboj-Juga potisalo je ugovor o osnivanju konzorcija.

Cilj osnivanja ove asocijacije, za početak firmi iz oblasti građevinarstva, jeste objedinjavanje kapaciteta radi zajedničkog nastupa na domaćem i inozemnom tržištu u situaciji kada je evidentan nedostatak posla.

- Objedinjavanje nam daje mogućnost da svima onima koji grade, ulažu i investiraju na području BiH, kažemo da mogu računati na ovaj konzorcij - kaže Venan Hadžiselimović, privrednik iz Tešnja.

Mijo Ćosić, privrednik iz Usore, smatra da konzorcij može poslužiti da izađu i na vanjsko tržište. Prema riječima Muharema Sejdića, predsjednika Udruženja, i u narednom periodu osnovni cilj bit će dodatna organizacija i pozitivan pritisak na zakonodavne vlasti na svim nivoima radi stvaranja boljeg ambijenta za privređivanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik