Koper: Na ljeto počinje gradnja 120 javnih stanova za najam

Bez autora
Feb 07 2021

Na području Nad Dolinskog u Kopru na ljeto započinje izgradnja dvaju naselja sa 120 javnih stanova za najam. Prvi sa 73 stana gradit će zajednički Javni stambeni fond Koper i Stambeni fond Republike Slovenije, dok će drugi sa 47 stanova graditi sam Republički fond. Do kraja godine očekuje se početak gradnje trećeg tornja s 43 stana.

Ako sve bude išlo prema planu, 120 novih stanova na području Nad Dolinsko u Olmu moglo bi se izgraditi do kraja 2022. godine. Javni stambeni fond Općine Koper Koper, zajedno s Nacionalnim fondom, trebao bi objaviti javni ugovor za izvođača radova sljedeći mjesec. Početak gradnje očekuje se u svibnju ove godine, priopćila je prije nekoliko dana općina Koper.

Vrijednost investicije, u okviru koje će Koprski i Republički fondovi izgraditi 73 javna stana za najam, procjenjuje se na više od 7,5 milijuna eura. Investiciju je podržala i Općina Koper koja je za tu namjenu osigurala komunalno opremljeno zemljište i izuzela ga od plaćanja komunalnog doprinosa.

Ljeti će također započeti gradnja drugog naselja na tom području, t. ja blok dva, u kojem će Republički stambeni fond urediti 47 javnih stanova za najam. Završetak gradnje predviđen je za kraj 2022. Uz to, Republički fond je već u postupku ishođenja građevinske dozvole za izgradnju treće kule, t. ja blok jedan, unutar kojeg će rasti dodatnih 43 stana početkom 2023. godine. Blok jedan i dva s ukupno 90 stanova s najamninom bit će namijenjeni mladim obiteljima i mladima.

Ispod svake kule predviđena je i izgradnja podnice za parkiranje, a uz blok jedan planira se urediti i manje otvoreno parkiralište, navela je također općina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik