Kruševac efikasan u izdavanju građevinskih dozvola

Bez autora
Jan 31 2024

Nekada se na izdavanje građevinskih dozvola čekalo i po više meseci, a danas je rok pet radnih dana, ali se u Gradskoj upravi Kruševac izdaju čak i za dan ili dva.

Kao pozitivan primer navode podatak da je 2018. izdato 400 građevinskih dozvola, a prošle godine čak 1.400.

Kao pozitivan primer navode podatak da je 2018. izdato 400 građevinskih dozvola, a prošle godine čak 1.400.

– Investitor je rasterećen pribavljanja svih onih dokaza koje poseduje neki državni ili drugi organ, jer te dokaze u njegovo ime i za njegov račun pribavlja organ nadležan za izdavanje građevinske dozvole, po službenoj dužnosti čime se postiže ušteda njegovog vremena jer ne mora da ide od šaltera do šaltera u različitim institucijama. Uvođenjem Sistema objedinjene procedure postiže se ušteda vremena, mogućnost praćenja predmeta u svakoj fazi postupka, svi troškovi koji se u postupku pojavljuju svode se na stvarne troškove tih radnji za organe koji ih preduzimaju, procedura donošenja građevinskih dozvola je pojednostavljena i predviđeni su kraći rokovi za postupanje po zahtevima – dodaje načelnica Anđelić.

Jednostavnija procedura za izdavanje građevinskih dozvola, značajno kraći rokovi za postupanje, stvorili su uslove za lakšu, bržu i jeftiniju realizaciju investicija, čime je stvorena dobra klima za privlačenje domaćih i stranih investitora.

– Povećana izgradnja objekata doprinela je otvaranju novih radnih mesta, kako u oblasti građevinarstva, tako i u drugim oblastima, kao i jačanju celokupne privredne delatnosti – tvrdi Anđelićeva.

Plan je da Kruševac i dalje bude u top pet najefikasnijih gradova u sistemu izdavanja građevinskih dozvola i primer dobre prakse koji afirmiše principe ekonomičnosti i efikasnosti i u skladu sa tim ostane grad sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Grad će u skladu sa Strategijom razvoja grada nastaviti da realizuje investicije neophodne za bolje funkcionisanje lokalne sredine, ali i druge projekte od republičkog i regionalnog značaja, poručuju iz Gradske uprave Kruševac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik