Kupcima Varteksovih nekretnina olakšava se posao

Bez autora
Feb 24 2021

Povjerenstvo za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata jednoglasno je prihvatilo prijedlog projekta „Varteks kvart-urbana regeneracija“ te će Povjerenstvo Vladi Republike Hrvatske uputiti na usvajanje odluku o proglašenju tog investicijskog projekta strateškim, objavili su iz varaždinske tvrtke koja je prisiljena prodavati vrijedne nekretnine kako bi preživjela.

Varteks je već desetljećima u teškoj poslovnoj i financijskoj situaciji, te je negativno poslovanje financirao rasprodajom vrijedne imovine, a prije zadnje dokapitalizacije je prodao ili prepustio bankama najvrjedniju imovinu, robne kuće u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu.

Nekorištene dijelove nekretninskog kompleksa prema ugorovu s bankama dužan je prodavati u svrhu zatvaranja preostalih kredita.

Kroz projekt „Varteks kvart-urbana regeneracija“  nekretninski potencijal bi se u procesu urbane preobrazbe priveo novim javnim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja.

Budućim kupcima Varteksovih nekretnina olakšava se posao

Zajedno s predstavnicima varaždinskog Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija, operativna skupina obišla je područja obuhvata zone Varteksa radi sanacije, zaštite i očuvanje povijesnih sklopova sakralnih građevina, odnosno zadržavanja građevina za koje se predviđa sanacija ili rekonstrukcija s ciljem održivosti, daljnje vidljivosti i očuvanja graditeljske baštine, navode iz Varteksa.

Sve to ima za cilj stvaranje pretpostavki za novu gradnju čime se postižu uvjeti za funkcionalnu urbanističku i arhitektonsku rekonstrukciju cijele zone, dodaje se u objavi.

Varteks nema namjeru sam ulagati u nekretninske projekte, nego samo prodati neoperativnu imovinu, čuvajući povijesno vrijedne nekretnine, a transakcije za neke čestice su u tijeku.

Eventualno usvajanje projekta „Varteks kvart-urbana regeneracija“ ne bi izravno utjecalo na financijsku situaciju Varteksa, ali budućim kupcima bi omogućilo jednostavnije dobivanje dozvola, uz istodobnu zaštitu urbanističkog razvoja Grada Varaždina, tvrde u Varteksu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik