Kvadrat stana u novogradnji u Crnoj Gori 1.265 eura

Bez autora
May 19 2022

Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine iznosila je 1.265 eura, pokazuju podaci Monstat-a. Prosječna cijena stana u prvom kvartalu prošle godine iznosila je 1.161 eura.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u Podgorici je iznosila 1.265 eura, u primorskom regionu 1.445 eura, u središnjem regionu 612 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1.352 eura.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u prvom kvartalu 2022. godini iznosila je 1.346 eura, dok je 599 eura iznosila u kategoriji solidarna stambena izgradnja.

"Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća", pokazuju podaci Monstata-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik