Legalizacija "na popravnom"

Bez autora
Jun 22 2010

Od 30.000 zahteva za legalizaciju objekata, oko 95 odsto ima nepotpunu dokumentaciju. Rok za dopunu podataka 60 dana, a još 150.000 prijava stiže do kraja meseca. Planirani rok od tri meseca u kojem su predmete obrađivale opštinske uprave je istekao, pa je na adresu Sekretarijata za poslove legalizacije do sada stiglo 30.000 prijava.Do kraja meseca očekuje se da će biti dostavljeno još 150.000 zahteva iz deset centralnih gradskih opština. U Sekretarijatu za poslove legalizacije ističu da se oni trude da što pre provere dostavljene zahteve kako bi mogli na vreme da obaveste sugrađane koji to dokumenti nedostaju...

Legalizacija Od 30.000 zahteva za legalizaciju objekata, oko 95 odsto ima nepotpunu dokumentaciju.

Rok za dopunu podataka 60 dana, a još 150.000 prijava stiže do kraja meseca, pišu Novosti.

Planirani rok od tri meseca u kojem su predmete obrađivale opštinske uprave je istekao, pa je na adresu Sekretarijata za poslove legalizacije do sada stiglo 30.000 prijava.

Do kraja meseca očekuje se da će biti dostavljeno još 150.000 zahteva iz deset centralnih gradskih opština.

U Sekretarijatu za poslove legalizacije ističu da se oni trude da što pre provere dostavljene zahteve kako bi mogli na vreme da obaveste sugrađane koji to dokumenti nedostaju. Oni potom, od trenutka kada budu obavešteni, imaju dodatni rok od 60 dana za dopunu.

"Dokumentacija iz centralnih gradskih opština nam stiže neprekidno, ali pokušavamo da za svega tri do četiri dana obavestimo građane šta nedostaje", rekao je Predrag Vučić sekretar za poslove legalizacije. On je dodao da su neke opštine, kao Vračar, Zvezdara, ili Novi Beogradu puno pomogle tako što su dobar deo zahteva već pregledali.

Kada je reč o sedam obodnih opština, njihovi rokovi ističu u martu sledeće godine. Obim posla koji ih očekuje nameće pitanje da li će svi Beograđani moći da započnu proces do kraja godine kako bi uspeli da iskoriste popuste koje je grad omogućio u tom periodu.

"U novembru ćemo razgovarati sa gradonačelnikom u vezi s mogućim produženjem rokova, jer ća tada biti jasnija situacija", kaže Vučić.

On je rekao da ukoliko se ispostavi da su sugrađani uredno dostavili svu dokumentaciju, a sekretarijat nije iz nekog razloga obradio taj predmet, zatražiće da se i njima omoguće pogodnosti.

Skupština grada je omogućila da svi koji do kraja godine plate jednokratnu naknadu dobiju 50 odsto popusta. Pored ovog obezbeđeno je i dodatno umanjenje od 60 odsto za vlasnike bespravnih objekata do 100 kvadrata, dok je za objekte do 300 kvadrata popust iznosi 50 odsto.

Takođe, legalizaciju je moguće platiti u 240 mesečnih rata. Ova pogodnost važi za vlasnike stambenih objekata, kao i one koji imaju poslovni prostor do 100 kvadratnih metara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik