List nepokretnosti i kopija plana samo u digitalnom formatu

Bez autora
May 12 2020

Službe za katastar nepokretnosti će do kraja trajanja pandemije virusa korona izdavati listove nepokretnosti, kopije plana i uverenja isključivo u digitalnom formatu, saopštio je danas Republički geodetski zavod (RGZ).

Kako se navodi, izdavanje lista nepokretnosti u papirnoj formi trenutno predstavlja nepotreban rizik i za zaposlene i za stranke, te osim toga, građani digitalnim putem ostvaruju uštede u novcu i vremenu.

Naime, svi državni organi izvode iz baza katastra, za svoje postupke, mogu preuzeti besplatno za građane putem magistrale državnih organa.

Iz RGZ-a naglašavaju da je izdavanje podataka u papirnoj formi prevaziđen način postupanja, imajući u vidu da se svi podaci iz baze katastra nepokretnosti mogu dobiti u digitalnom formatu i putem eŠaltera kod notara, advokata, geodetskih organizacija i banaka.

U papirnoj formi listove nepokretnosti, kopije plana i uverenja moguće je dobiti preko profesionalnih korisnika, registrovanih advokatskih kancelarija i licenciranih geodetskih organizacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik