Montažne kuće za rešavanje stambenog pitanja

Bez autora
Oct 11 2011

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Dragan Šutanovac najavio je danas da će se u pogonu za obradu drveta u Šapcu proizvoditi montažne drvene kuće za potrebe aktivnih i penzionisanih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Pogon “Pilana” u Šapcu, koji je u sastavu Vojnograđevinske ustanove “Beograd”, jedinstven je u Srbiji i trenutno zapošljava više od 70 radnika, a namera Ministarstva odbrane je da se prošire kapaciteti i poveća broj zaposlenih. Kako je najavljeno, prve kuće će biti postavljene u Valjevu, a planira da to bude učinjeno i u drugim gradovima širom Srbije. Planirano je da se u Valjevu za početak izgradi kompletno naselje sa 50 montažnih stambenih jedinica i to će biti početak novog načina rešavanja stambenog pitanja za bivše i sadašnje pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Okvirna cena kvadratnog metra trebalo bi da bude približno 350 evra, ali je moguće da bude i niža, što će zavisiti od broja narudžbina.

Montažne kuće za rešavanje stambenog pitanja pripadnika sistema odbraneMinistar odbrane u Vladi Republike Srbije Dragan Šutanovac najavio je danas da će se u pogonu za obradu drveta u Šapcu proizvoditi montažne drvene kuće za potrebe aktivnih i penzionisanih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Pogon “Pilana” u Šapcu, koji je u sastavu Vojnograđevinske ustanove “Beograd”, jedinstven je u Srbiji i trenutno zapošljava više od 70 radnika, a namera Ministarstva odbrane je da se prošire kapaciteti i poveća broj zaposlenih.

Kako je najavljeno, prve kuće će biti postavljene u Valjevu, a planira da to bude učinjeno i u drugim gradovima širom Srbije. Planirano je da se u Valjevu za početak izgradi kompletno naselje sa 50 montažnih stambenih jedinica i to će biti početak novog načina rešavanja stambenog pitanja za bivše i sadašnje pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Okvirna cena kvadratnog metra trebalo bi da bude približno 350 evra, ali je moguće da bude i niža, što će zavisiti od broja narudžbina.

Isti model stambenog zbrinjavanja biće ponuđen Ministarstvu unutrašnjih poslova i drugim državnim institucijama na lokalu, kao i predstavnicima lokalne samouprave. Kompletan projekat se radi u okviru Ministarstva odbrane koje će njegovom realizacijom uposliti svoje kapacitete i uštedeti novac.

Gradonačelnici Šapca i Valjeva Miloš Milošević i Zoran Jakovljević podržali su projekat Ministarstva odbrane za rešavanje stambenog pitanja kroz nabavke montažnih kuća i ukazali na to da to predstavlja višestruku korist za lokalne samouprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik