Na atraktivnoj lokaciji u Splitu prodaje se vrijedna nekretnina, kupac nepoznat

Bez autora
Jan 28 2020

U stečaju Milsa - Mljekare Split očekuje se nastavak prodaje vrijedne nekretnine na atraktivnoj splitskoj lokaciji, ali ime kupca još nije poznato.

Riječ je o nekoliko zgrada i parcela, ukupne površine 9180 m2 na splitskoj adresi Komulovića put 4, u susjedstvu OTP banke i Westgate Towera u izgradnji. Pod hipotekom su više banaka koje će se kako-tako namiriti, uključujući moguće najbolje HPB i HBOR.

E-dražbe

Utvrđena vrijednost nekretnina prodavanih kao cjelina iznosi oko 56,9 milijuna kuna. Sve tri dosad provedene e-dražbe nisu se pokazale kao efikasne, dok je četvrta iz srpnja 2019., u uvjetima početne cijene za nadmetanje od 1 kune i jamčevine u iznosu od 0,10 kn, dražbovanjem niza ponuditelja na kraju dovela do ponude u iznosu od 37.510.001 kunu.

Prema izvješću Financijske agencije, najbolju valjanu ponudu u navedenom iznosu ponudila je zagrebačka tvrtka Jedina nekretnina. Tako joj je krajem kolovoza i dosuđena nekretnina, s rokom od 15 dana za uplatu izlicitiranog iznosa umanjenog za uplaćenu jamčevinu. Kako je posrijedi visok iznos, uslijedio je njihov prijedlog vezano za produljenje roka, za što je dobila pozitivno rješenje, no uplata je izostala.

Iznos potraživanja

Slučaj je ipak istodobno završio na VTS-u, koji je žalbu (iz svih predviđenih razloga) jednog navodno ne tako visoko rangiranog dražbovatelja usvojio i predmet je vraćen Trgovačkom sudu u Splitu na ponovan postupak.

VTS u toj odluci navodi da je rok za uplatu kupovnine bitan uvjet - s kojim su sudionici javne dražbe bili prethodno upoznati i koje su uvjete prihvatili, tako da se mijenjanjem uvjeta prodaje na način produljenja roka kupcu, nakon provedene javne dražbe i nakon donošenja rješenja o dosudi, svi ostali sudionici dražbe u odnosu na kupca kojem je dosuđena nekretnina, stavljaju se u neravnopravan položaj.

Novo rješenje o dosudi u korist druge po redu najpovoljnije ponudu, očekuje i stečajni upravitelj Ivo Bučan. Službenih informcija oko toga još nema, osim što je navodno riječ o isto vrlo izdašnoj ponudi. Inače, vjerovnici prvog isplatnog reda potražuju 32 mil. kn, a dobavljači cca 102 mil. kn.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik