Na Floridi najveći Legolend na svetu

Bez autora
Oct 16 2011

Najveći "Legolend" na svetu biće otvoren danas na Floridi. "Legolend Florida" u Vinter Hejvenu pored Orlanda biće najnoviji tematski park koji bi trebalo da privuče publiku od dve do 12 godina. Park će imati oštru konkurenciju u oblasti centralne Floride koja je prepuna tematskih parkova - uključujući Diznilend, Univerzal studios, Morski svet, Svet Harija Potera i Iskustvo Svete zemlje.Zvaničnici u "Legolendu" međutim veruju da će park naći svoju publiku i najavljuju aktivno učešće u parku u kome će deca moći da se popnu na toranj zamka uz pomoć dizalice, voze čamac ili legom inspirisan električni automobil.

Na Floridi najveći Legolend na svetuNajveći "Legolend" na svetu biće otvoren danas na Floridi, prenosi Frans pres.

"Legolend Florida" u Vinter Hejvenu pored Orlanda biće najnoviji tematski park koji bi trebalo da privuče publiku od dve do 12 godina.

Park će imati oštru konkurenciju u oblasti centralne Floride koja je prepuna tematskih parkova - uključujući Diznilend, Univerzal studios, Morski svet, Svet Harija Potera i Iskustvo Svete zemlje.

Zvaničnici u "Legolendu" međutim veruju da će park naći svoju publiku i najavljuju aktivno učešće u parku u kome će deca moći da se popnu na toranj zamka uz pomoć dizalice, voze čamac ili legom inspirisan električni automobil.

Park će imati i interaktivnu zonu gde će posetioci moći da slažu lego automobile, igraju se sa robotima ili prave nešto uz pomoć lego kocki.

"Ideja je da se ožive lego igračke i stvori interaktivni svet", rekao je generalni menadžer "Legolenda Kalifornija" Piter Rončeti.

"Kod nas su deca heroji. Ona sedaju u automobile i voze. Ovo je, verovatno, prvi put da deca mogu da napadnu zamak, voze kola ili plove čamcem", dodao je on.

Legolend je zasnovan na popularnim kockicama danskog proizvođača "Lego". Prvi "Legolend" otvoren je 1968. u Danskoj, a potom su usledili parkovi u Engleskoj, Kaliforniji i Nemačkoj. Iduće godine planira se otvaranje parka u Maleziji.

Za park će biti upotrebljeno oko 30 miliona kocki a čak će i zgrade i atrakcije koje nisu sačinjene od lego kockica izgledati kao da jesu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik