Najbogatiji čovek kupio kuću za 44 miliona dolara

Bez autora
Aug 01 2010

Meksikanac Karlos Slim Helu, najbogatiji čovek na svetu, kupio je u Njujorku kuću za 44 miliona dolara, što je, međutim, manje od hiljaditog dela njegovog ogromnog bogatstva. Kako je objavio magazin Forbes, novi dom telekomunikacionog magnata čija imovina vredi 53,5 milijardi dolara zove se Palata Duke-Siemens i nalazi se preko puta poznatog njujorškog Metropoliten muzeja.Izgradjena je u neoklasičnom arhitektonskom stilu, a prethodni vlasnik bio je Tamir Sapir, nekadašnji taksista koji je trgovanjem naftom i ulaganjem u nekretnine postao milijarder. Za veliku cenu nekretnine je, između ostalog, zaslužna i njena lokacija na čuvenoj njujorškoj Petoj aveniji...

Najbogatiji čovek kupio kuću za 44 miliona dolaraMeksikanac Karlos Slim Helu, najbogatiji čovek na svetu, kupio je u Njujorku kuću za 44 miliona dolara, što je, međutim, manje od hiljaditog dela njegovog ogromnog bogatstva.

Kako je objavio magazin Forbes, novi dom telekomunikacionog magnata čija imovina vredi 53,5 milijardi dolara zove se Palata Duke-Siemens i nalazi se preko puta poznatog njujorškog Metropoliten muzeja.

Izgradjena je u neoklasičnom arhitektonskom stilu, a prethodni vlasnik bio je Tamir Sapir, nekadašnji taksista koji je trgovanjem naftom i ulaganjem u nekretnine postao milijarder.

Za veliku cenu nekretnine je, između ostalog, zaslužna i njena lokacija na čuvenoj njujorškoj Petoj aveniji.

Prema pisanju Forbesa Potrebna su dodatna ulaganja u unutrašnjosti kuće, što je verovatno razlog zbog kojeg je Slim uspeo da smanji prvobitnu cenu od 50 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik