Najskuplje kuće u SAD - od dvorca do moderne kuće

Bez autora
Jun 09 2010

Najskuplje nekretnine u većim američkim gradovima koje su na prodaju uveliko se razlikuju, ne samo po ceni već i po projektu, veličini i ambijentu i variraju u širokom rasponu, od 775.000 dolara vrednog zdanja iz 19. veka u Mančesteru u Nju Hempširu do modernog dvorca u Los Anđelesu koji je procenjen na 125-150 miliona dolara.Između te dve krajnosti, moderni su penthauz u Milvokiju za 2,95 miliona dolara i porodično imanje od 49 jutara u Luisvilu za 6,87 miliona. Poput svakog imetka, kuća je u SAD simbol uspeha. Naravno, u nekim gradovima je lakše, ili bar pristupačnije, posedovati je.

Najskuplje kuće u SAD - od dvorca do moderne kućeNajskuplje nekretnine u većim američkim gradovima koje su na prodaju uveliko se razlikuju, ne samo po ceni već i po projektu, veličini i ambijentu i variraju u širokom rasponu, od 775.000 dolara vrednog zdanja iz 19. veka u Mančesteru u Nju Hempširu do modernog dvorca u Los Anđelesu koji je procenjen na 125-150 miliona dolara.

Kako navodi nedeljnik 'Biznisvik kom", između te dve krajnosti, moderni su penthauz u Milvokiju za 2,95 miliona dolara i porodično imanje od 49 jutara u Luisvilu za 6,87 miliona.

Poput svakog imetka, kuća je u SAD simbol uspeha. Naravno, u nekim gradovima je lakše, ili bar pristupačnije, posedovati je. Svaki grad ima najbogatijeg čoveka, kao što ima i najskuplju kuću. Nije nužno da to dvoje ide zajedno.

Sa imovinom procenjenom na 47 milijardi dolara, čuveni investitor Voren Bafet definitivno je najbogatiji čovek u Omahi.

Ipak, njegova kuća u tom gradu, koju je kupio 1958. godine za navodno 31.500 dolara, ni približno nije najskuplja. Ta čast pripada kući u mediteranskom stilu sa šest spavaćih soba u ekskluzivnom delu tog grada Linden Istejts (Linden Estates) koja se prodaje za 3,9 miliona dolara.

Iako se veličina i stil ovih kuća uveliko razlikuju koliko i cene, neki elementi su zajednički. Najznačajniji ide u prilog starom klišeu da je kod nekretnine uvek u pitanju "lokacija, lokacija, lokacija."

- Svaki grad ima "zlatnu enklavu", bilo da je to elitna zgrada ili ulica, kao što je njujorška Peta avenija ili ekskluzivno susedstvo ili zatvorena zajednica, kao što je Holmbi Hils u Los Anđelesu - kaže Edvard Mermelstejn, advokat za međunarodnu trgovinu.

Pored lokacije, drugi važni činioci za ultra bogate kupce su kvalitet gradnje i materijala, broj soba, garažni prostor, prostranost i, u sve većoj meri, takve pogodnosti kao što su sobe za medije, vinski podrumi i najnoviji sistemi obezbeđenja.

- Jedinstvene karakteristike takođe su važne kupcima - kaže Džoana Dreser, agent prodaje.

Naime, jedna od njenih ponuda u Bostonu je dvorac iz 19. veka, sa cenom od 23 miliona dolara. Među mnogobrojnim originalnim detaljima, ima prirodno svetlo sa krova po zamisli američkog umetnika Džona La Farža (John La Farge) koji je radio projekat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik