Nastavljeni radovi na izgradnji centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu

Bez autora
Apr 11 2011

Radovi na izgradnji centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu danas su nastavljeni, za šta su Vlada Srbije i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedili 5,5 miliona evra. Izgradnja centralne zgrade Univerziteta počela je pre 16 godina i obuhvata suteren, prizemlje, tri sprata, kao i garaže i dvonamensko sklonište. U zgradi neće biti smešten samo Rektorat, već i prateće institucije koje pokazuju integrisanu prirodu Univerziteta. U centralnoj zgradi Univerziteta, površine od približno 6.000 kvadratnih metara biće smešteni amfiteatar, višefunkcionalna sala, univerzitetski klub, centralna biblioteka, Centar za informacione tehnologije, prostorije za rad univerzitetskih službi i kabineti Rektorata. Jedan sprat koristiće Vlada Vojvodine za rad različitih agencija, službi i servisa od zajedničkog interesa za razvoj nauke, obrazovanja i međunarodne saradnje u tim oblastima.

Nastavljeni radovi na izgradnji centralne zgrade Univerziteta u Novom SaduRadovi na izgradnji centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu danas su nastavljeni, za šta su Vlada Srbije i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedili 5,5 miliona evra.

Izgradnja centralne zgrade Univerziteta počela je pre 16 godina i obuhvata suteren, prizemlje, tri sprata, kao i garaže i dvonamensko sklonište.

U zgradi neće biti smešten samo Rektorat, već i prateće institucije koje pokazuju integrisanu prirodu Univerziteta. U centralnoj zgradi Univerziteta, površine od približno 6.000 kvadratnih metara biće smešteni amfiteatar, višefunkcionalna sala, univerzitetski klub, centralna biblioteka, Centar za informacione tehnologije, prostorije za rad univerzitetskih službi i kabineti Rektorata. Jedan sprat koristiće Vlada Vojvodine za rad različitih agencija, službi i servisa od zajedničkog interesa za razvoj nauke, obrazovanja i međunarodne saradnje u tim oblastima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik