Natječaj za energetsku obnovu zgrada

Bez autora
Mar 29 2012

U travnju će biti raspisan javni natječaj za obnovu prve zgrade iz programa cjelovite energetske obnove zgrada javnog sektora, a nakon toga natječaji će se raspisivati za svaku zgradu posebno. Među zgradama za koje bi mogao biti raspisan natječaj mogle bi biti i one Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) u Zagrebu, Dječjeg doma Lovran - podružnica Rijeka, Doma za psihički bolesne osobe u Motovunu, Doma za odrasle osobe "Sveti Frane" u Zadru te Klinike za traumatologiju u Zagrebu. Općine, gradovi i županije poslali su popis zgrada koje žele uključiti u program obnove te kako se predviđa, a u njega ove godine trebalo bi ući 500 zgrada. Otvara se novo tržište za projektante, graditeljstvo i one koji će montirati opremu, a kad se to tržište i ponuda otvore, bit će lakše za stambeni sektor.

Natječaj za energetsku obnovu zgradaU travnju će biti raspisan javni natječaj za obnovu prve zgrade iz programa cjelovite energetske obnove zgrada javnog sektora, a nakon toga natječaji će se raspisivati za svaku zgradu posebno, najavila je danas Irena Križ-Šelendić iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na radionici u sklopu IPA projekta Sudjelovanje građana u planiranju poboljšanja energetske učinkovitosti (CENEP).

Među zgradama za koje bi mogao biti raspisan natječaj mogle bi biti i one Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) u Zagrebu, Dječjeg doma Lovran - podružnica Rijeka, Doma za psihički bolesne osobe u Motovunu, Doma za odrasle osobe "Sveti Frane" u Zadru te Klinike za traumatologiju u Zagrebu.

Irena Križ-Šelendić rekla je kako su im općine, gradovi i županije poslali popis zgrada koje žele uključiti u program obnove te kako se predviđa da bi u njega ove godine trebalo ući 500 zgrada.

Naglasila je kako otvaraju novo tržište za projektante, graditeljstvo i one koji će montirati opremu, a kad se to tržište i ponuda otvore, bit će lakše za stambeni sektor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik