Nekretnine u CG najviše kupuju Rusi, Turci i Srbi

Bez autora
Jul 28 2019

Stranci su tokom prošle godine u Crnoj Gori kupili nekretnina vrijednosti 182,6 miliona eura, pokazuju zvanični podaci CBCG. Tradicionalno, najveći kupci su bili Rusi, ali ih polako stižu turski državljani koji su lani trgovali nekretnina za čak 25,1 miliona eura. Od obnove nezavisnosti, Rusi su najveći kupci nekretnina u Crnoj Gori, a taj imidž su zadržali i tokom prošle godine.Kompanije i fizička lica iz Ruske Federacije su lani trgovali nekretnina za 38,9 miliona eura. Odmah iza Rusa nalaze su Turci koji su u kupovinu nekretnina uložili 25,1 miliona eura, što je blizu četiri puta više nego 2017. godine kada su trgovali za 6,8 miliona eura. Više trgovaca nekretninama kazalo je Portalu Analitika da je Turcima najinteresantniji Kotor, Budva, a sve više i Podgorica.

Nekretnine u CG najviše kupuju Rusi, Turci i SrbiStranci su tokom prošle godine u Crnoj Gori kupili nekretnina vrijednosti 182,6 miliona eura, pokazuju zvanični podaci CBCG. Tradicionalno, najveći kupci su bili Rusi, ali ih polako stižu turski državljani koji su lani trgovali nekretnina za čak 25,1 miliona eura…

Od obnove nezavisnosti, Rusi su najveći kupci nekretnina u Crnoj Gori, a taj imidž su zadržali i tokom prošle godine.Kompanije i fizička lica iz Ruske Federacije su lani trgovali nekretnina za 38,9 miliona eura.

Odmah iza Rusa nalaze su Turci koji su u kupovinu nekretnina uložili 25,1 miliona eura, što je blizu četiri puta više nego 2017. godine kada su trgovali za 6,8 miliona eura.

Više trgovaca nekretninama kazalo je Portalu Analitika da je Turcima najinteresantniji Kotor, Budva, a sve više i Podgorica.

Odmah iza turskih državljana, nalaze se državljani Srbije koji lani trgovali nepokretnosti za 14,5 miliona eura.

Među većim kupcima nekretnina u Crnoj Gori nalaze se i Švajcarci koji su trgovali za 13,2 miliona eura, Amerikanci 10 miliona eura kao i Njemci sa 9,3 miliona.

Milionske trgovine nekretninama u Crnoj Gori ostvarili su Austrijanci i Šveđani sa po 6,3 miliona eura kupljenih nepokretnosti, Britanci sa 5,9 miliona i državljani UAE koji su trgovali za 5,6 miliona eura vrijedne nepokretnosti.

Nešto više od pet miliona eura za trgovinu nekretnina u Crnoj Gori su odvojili i Slovenci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik