NO Heliosa naložio Upravi prodaju zemljišta u Beogradu

Bez autora
Jan 19 2014

Nadzorni odbor Heliosa kojeg vodi Samo Mirnik naložio je Upravi da počne s prodajom 10,6 hektarskog zemljišta u centru Beograda. Mirnik je na sinoćnjoj sjednici potvrdio da kod projekta dezinvestiranje zemljišta tvrtke kćeri u Srbiji nije došlo do smanjenja vrijednosti za dioničare kompanije. Radi se o zemljištu bivše tvornice Duga koju je Helios izdvojio fiducijarima (najprije Stajki Skrbinšek pa Borutu Šukljeu). Grupa Helios je 2013. po prvim procjenama zaključila s 315 milijuna eura prihoda, što je 7,4 posto ispod plana i 6,8 posto manje nego 2012. Lani su ubilježili 1,7 milijuna eura dobiti što je 6,6 posto ispod planova i čak 61 posto manje nego godinu prije.

NO Heliosa naložio Upravi prodaju zemljišta u BeograduNadzorni odbor Heliosa kojeg vodi Samo Mirnik naložio je Upravi da počne s prodajom 10,6 hektarskog zemljišta u centru Beograda, doznaje ljubljanski Dnevnik.

Mirnik je na sinoćnjoj sjednici potvrdio da kod projekta dezinvestiranje zemljišta tvrtke kćeri u Srbiji nije došlo do smanjenja vrijednosti za dioničare kompanije.

Radi se o zemljištu bivše tvornice Duga koju je Helios izdvojio fiducijarima (najprije Stajki Skrbinšek pa Borutu Šukljeu). SEEbiz je prije nekoliko mjeseci opširno pisao o tom slučaju.

Grupa Helios je 2013. po prvim procjenama zaključila s 315 milijuna eura prihoda, što je 7,4 posto ispod plana i 6,8 posto manje nego 2012. Lani su ubilježili 1,7 milijuna eura dobiti što je 6,6 posto ispod planova i čak 61 posto manje nego godinu prije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik