Novi pokušaj prodaje kancelarija Šipada

Bez autora
Mar 31 2010

Preduzeće "Šipad eksport-import" objavilo je novi oglas za prodaju svojih kancelarija u centru Sarajeva po nepromijenjenoj početnoj cijeni u odnosu na prethodni poziv od oko 2,6 miliona KM. Na ovaj korak sarajevsko preduzeće se odlučilo kako bi došlo do novca za vraćanje kredita Vakufskoj banci koja ima hipoteku nad njegovom imovinom. Očekuje se da će prodaja uspjeti, a pregovori s ponuđačima su zakazani za 20. april do kada teče rok koji je firmi dala Vakufska banka za namirenje duga prije nego što aktivira hipoteku. Prethodna aukcijska prodaja propala je, jer se pojavio samo jedan zainteresovani kupac tako da nije moglo biti održano nadmetanje. Da se to opet ne bi ponovilo ovaj put su se odlučili za neposrednu pogodbu i u tom slučaju se može javiti i jedan kupac. Banka im je grejs period produžila do 20. aprila.

Novi pokušaj prodaje kancelarija ŠipadaPreduzeće "Šipad eksport-import" objavilo je novi oglas za prodaju svojih kancelarija u centru Sarajeva po nepromijenjenoj početnoj cijeni u odnosu na prethodni poziv od oko 2,6 miliona KM.

Na ovaj korak sarajevsko preduzeće se odlučilo kako bi došlo do novca za vraćanje kredita Vakufskoj banci koja ima hipoteku nad njegovom imovinom. Alija Dautović, direktor "Šipad ekport-importa", očekuje kako će prodaja uspjeti, napomenuvši da su pregovori s ponuđačima zakazani za 20. april do kada teče rok koji je firmi dala Vakufska banka za namirenje duga prije nego što aktivira hipoteku. Prethodna aukcijska prodaja propala je, jer se pojavio samo jedan zainteresovani kupac tako da nije moglo biti održano nadmetanje.

"Da se to opet ne bi ponovilo ovaj put smo se odlučili za neposrednu pogodbu i u tom slučaju se može javiti i jedan kupac. Banka nam je grejs period produžila do 20. aprila. Vidjećemo kako će se završiti ovaj pokušaj prodaje imovine, a onda ćemo sa bankom nastaviti razgovore", dodao je Dautović.

Potencijalni kupci ponude za kancelarije na četvrtom spratu "Šipadove" zgrade u Titovoj ulici mogu dostaviti do 13. aprila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik