Novi Sad: Lokale neće ni za 50 evra

Bez autora
Feb 13 2012

O ceni nekretnina u Novom Sadu često se ne može govoriti, jer agencije na pojedinim lokacijama ne mogu da prodaju stanove i lokale. Istovremeno, stručnjake iznenađuje što se na nekada idealnim poslovnim mestima lokali izdaju budzašto ako se porede sa cenama od pre pet godina. Pre nekoliko godina poslovni prostor na Bulevaru revolucije i u Centru Spens bilo je lako prodati i izdati. Trenutno interesenata za kupovinu nema, a postoje još neki koji prostor na tim lokacijama iznajmljuju, ali po veoma niskim cenama. Do prošle godine bilo je nezamislivo da se lokal u Dunavskoj ulici nudi za samo 100 evra, pa bio i na potkrovlju, a sada se po toj ceni nude lokali. Mnogima deluje nestvarno, ali je istinito da se ulični lokali u Partizanskoj ulici ne mogu izdati, a namešten lokal u Ulici Laze Telečkog izdaje se samo za 6.000 dinara, a u Ulici Jovana Cvijića za samo 50 evra. Došlo je i do neverovatnog obrta. Nekada su lokali na cenjenim lokacijama bili daleko skuplji od stanova, a sada su jeftiniji.

Novi Sad: Lokale neće ni za 50 evraO ceni nekretnina u Novom Sadu često se ne može govoriti, jer agencije na pojedinim lokacijama ne mogu da prodaju stanove i lokale.

Istovremeno, stručnjake iznenađuje što se na nekada idealnim poslovnim mestima lokali izdaju budzašto ako se porede sa cenama od pre pet godina.

Nedeljko Tepić iz „Aleks nekretnina” kaže da je pre nekoliko godina poslovni prostor na Bulevaru revolucije i u Centru Spens bilo lako prodati i izdati.

Trenutno interesenata za kupovinu nema, a postoje još neki koji prostor na tim lokacijama iznajmljuju, ali po veoma niskim cenama.

"Do prošle godine bilo je nezamislivo da se lokal u Dunavskoj ulici nudi za samo 100 evra, pa bio i na potkrovlju, a sada se po toj ceni nude lokali", kaže Tepić.

Mnogima deluje nestvarno, ali je istinito da se ulični lokali u Partizanskoj ulici ne mogu izdati, a namešten lokal u Ulici Laze Telečkog izdaje se samo za 6.000 dinara, a u Ulici Jovana Cvijića za samo 50 evra.

Došlo je i do neverovatnog obrta. Nekada su lokali na cenjenim lokacijama bili daleko skuplji od stanova, a sada su jeftiniji. Tako, za nov lokal od 41 kvadrat na dva nivoa u Bulevaru Evrope prodavac traži 900 evra po kvadratu, a stanovi su skuplji. Uknjižen poslovni prostor od 32 kvadrata na Limanu 2 prodaje se za samo 16.000 evra. Restoran kod Najlon pijace sa šest stanova sa 422 kvadrata nudi se za 250.000 evra.

Zbog lošeg prometa mnogi vlasnici su zatvorili lokale, ali moraju da plaćaju dažbine za priključak na struju iako je potrošnja na nuli.

U agencijama za prodaju nekretnina kažu da nije kupaca iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, većina agencija bi stavila ključ u bravu. Lidija Kojić, agent nekretnina, kaže da se u Novom naselju za 26.000 evra može kupiti nova garsonjera od 27 kvadrata, ili jednosoban stan od 40 kvadrata za 33.000 evra.

Pale su i cene zakupa stanova, pa se za 80 evra može iznajmiti jednosobni stan, a garsonjera i za 60 evra. Neki vlasnici umesto kirije traže da stanari izmiruju račune za grejanje i struju, koji iznose 12.000 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik