Novo naselje na Voždovcu najveći stambeni projekat

Bez autora
Dec 20 2011

Prve zgrade na lokaciji nekadašnje kasarne “Vojvoda Stepa Stepanović” biće završene u februaru 2012. godine, dok će prve stanare primiti krajem aprila ili početkom maja. Na lokaciji nekadašnje kasarne “Vojvoda Stepa Stepanović” planiranom dinamikom trenutno se rade 44 objekta sa 4.578 stanova i 163 lokala na svih sedam građevinskih parcela, a a projektu radi više od 80 građevinskih firmi iz cele Srbije. Svi objekti će biti energetski efikasni, što znači da će od septembra 2012. godine dobiti takozvane energetske pasoše. Građevinska direkcija Srbije do sada je prodala više od 1.300 stanova, dok je oko 250 u proceduri sklapanja ugovora. Ovo je jedan od najvećih stambenih projekata u ovom trenutku u Evropi, koji je omogućio zaposlenje gotovo 30.000 građevinskih radnika. Sredstva za izgradnju novog naselja obezbeđena su uz pomoć programa Vlade Srbije za podsticaj masovne stanogradnje. Investitor projekta je Građevinska direkcija Srbije, a određeni broj stanova biće namenjen za rešavanje stambenog pitanja pripadnika Vojske Srbije.

Novo naselje na Voždovcu najveći stambeni projekatPrve zgrade na lokaciji nekadašnje kasarne “Vojvoda Stepa Stepanović” biće završene u februaru 2012. godine, dok će prve stanare primiti krajem aprila ili početkom maja.

Na lokaciji nekadašnje kasarne “Vojvoda Stepa Stepanović” planiranom dinamikom trenutno se rade 44 objekta sa 4.578 stanova i 163 lokala na svih sedam građevinskih parcela, a a projektu radi više od 80 građevinskih firmi iz cele Srbije. Svi objekti će biti energetski efikasni, što znači da će od septembra 2012. godine dobiti takozvane energetske pasoše.

Građevinska direkcija Srbije do sada je prodala više od 1.300 stanova, dok je oko 250 u proceduri sklapanja ugovora. Ovo je jedan od najvećih stambenih projekata u ovom trenutku u Evropi, koji je omogućio zaposlenje gotovo 30.000 građevinskih radnika.

Sredstva za izgradnju novog naselja obezbeđena su uz pomoć programa Vlade Srbije za podsticaj masovne stanogradnje.  Investitor projekta je Građevinska direkcija Srbije, a određeni broj stanova biće namenjen za rešavanje stambenog pitanja pripadnika Vojske Srbije.

Osim gradilišta “Vojvoda Stepa Stepanović” u Beogradu, u Srbiji se izvodi još 250 građevinskih projekata na kojima radi više od 80.000 radnika. Srbija je jedna od retkih zemalja u Evropi koja ima rast građevinskog sektora upravo zahvaljujući ovakvim projektima koje je finansirala Vlada Srbije, a kako je najavio ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić, u budućnosti će biti još takvih projekata.

Prema njegovim rečima, za subvencionisane stambene kredite i u narednoj godini biće obezbeđena dodatna sredstva i uvedene dodatne olakšice, među kojima su i proširenje liste porodica koje mogu da pristupe tim kreditima, pomeranje starosne granice i visine primanja članova domaćinstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik