O Vektri tek 20. marta

Bez autora
Mar 05 2012

Konačna odluka o uvođenju stečaja u kompaniju Vektra Montenegro trebalo bi da bude donesena 20. marta, kada je zakazano sljedeće ročište, saopštio je sudija podgoričkog Privrednog suda, Miodrag Anđelić. Konačna odluka o tom predmetu će se donijeti na narednom ročištu. Anđelić je danas odlučio da predmet u vezi sa pokretanjem stečajnog postupka u kompaniji Vektra Montenegro vrati u pređašnje stanje. On je odluku donio na zahtjev advokata kompanije Vektra Montenegro, Saše Vujačića. Pređašnje stanje je ono prije 21. februara, kada sam donio rješenje o uvođenju stečaja u Vektru Montenegro. Strankama tada nijesam podijelio to rješenje, jer je traženo moje izuzeće, objasnio je Anđelić i dodao da su tada obustavljenje sve radnje u postupku. On smatra i da odlaganje ročišta neće mnogo promjeniti situaciju, jer je kratak period do novog suđenja.

O Vektri tek 20. martaKonačna odluka o uvođenju stečaja u kompaniju Vektra Montenegro trebalo bi da bude donesena 20. marta, kada je zakazano sljedeće ročište, saopštio je sudija podgoričkog Privrednog suda, Miodrag Anđelić, prenosi agencija Mina.

- Konačnu odluku o tom predmetu donijeću na narednom ročištu, kazao je Anđelić.

On je danas odlučio da predmet u vezi sa pokretanjem stečajnog postupka u kompaniji Vektra Montenegro vrati u pređašnje stanje. Anđelić je odluku donio na zahtjev advokata kompanije Vektra Montenegro, Saše Vujačića.

- Pređašnje stanje je ono prije 21. februara, kada sam donio rješenje o uvođenju stečaja u Vektru Montenegro. Strankama tada nijesam podijelio to rješenje, jer je traženo moje izuzeće, objasnio je Anđelić i dodao da su tada obustavljenje sve radnje u postupku.

On smatra i da odlaganje ročišta neće mnogo promjeniti situaciju, jer je kratak period do novog suđenja.

Advokat Vektre Montenegro tražio je da se predmet u vezi s pokretanjem stečajnog postupka vrati u pređašnje stanje, nakon što je predsjednik Privrednog suda Dragan Rakočević odbio njegov zahtjev za izuzeće Anđelića.

Zahtjev za pokretanje stečajnog postupka zbog nevraćenog kredita od 20,9 miliona eura tražili su OTP faktoring i Crnogorska komercijalna banka krajem prošle godine.

Mađarska OTP banka i njena kćerka kompanija CKB podnijele su, posredstvom OTP faktoringa, bjelopoljskom i podgoričkom Privrednom sudu šest zahtjeva za pokretanje stečajnih postupaka u firmama biznismena Dragana Brkovića, od kojih zbog nevraćenih kredita potražuju ukupno oko 100 miliona eura sa obračunatim kamatama.

Brkovićeve kompanije imaju dugove i prema drugim bankama i kompanijama, a ukupna zaduženost nezvanično se procjenjuje na oko 150 miliona eura.

Iz Vektre su posljednjih nekoliko mjeseci osporavali OTP-u pravo da podnese takav zahtjev i isticali da su u toku navodno pregovori sa tom bankom, kojim će biti izbjegnut sudski epilog.

Podgoričkom Privrednom sudu OTP faktoring je podnio zahtjeve za pokretanje stečajnih postupaka u kompanijama Vektra Boka, Vektra investments i Vektra aviejšn /Aviation/.

OTP faktoring je firma koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik