Obrtnici lakše do poslovnog prostora

Bez autora
Nov 22 2011

U hrvatskom je obrtništvu, zbog nebrige, u posljednje tri godine izgubljeno najmanje 15.000 radnih mjesta. Ipak, prošloga je tjedna na snagu stupio novi Zakon o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, koji će obrtnicima omogućiti da otkupe gradske prostore u kojima rade. U cijeloj Hrvatskoj, poslovni prostori zjape prazni. Svaki ih grad, prema novom Zakonu o zakupu i kupoprodaji prostora, može prodati. Ali ne pod istim uvjetima kao i za obrtnike. Cijene neće biti jedinstvene jer će svaki prostor procjenjivati sudski vještak. Pravo prvokupa i popust od najviše 30%, nije poticaj samo vlasnicima obrta. U iduća tri mjeseca, gradovi moraju razraditi uvjete prodaje. Uvjet za stjecanje prava na kupnju je da obrtnik uredni izvršava sve obveze iz ugovora o zakupu.

Obrtnici lakše do poslovnog prostoraU hrvatskom je obrtništvu, zbog nebrige, u posljednje tri godine izgubljeno najmanje 15.000 radnih mjesta.

Ipak, prošloga je tjedna na snagu stupio novi Zakon o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, koji će obrtnicima omogućiti da otkupe gradske prostore u kojima rade.

U cijeloj Hrvatskoj, poslovni prostori zjape prazni. Svaki ih grad, prema novom Zakonu o zakupu i kupoprodaji prostora, može prodati. Ali ne pod istim uvjetima kao i za obrtnike.

Cijene neće biti jedinstvene jer će svaki prostor procjenjivati sudski vještak. Pravo prvokupa i popust od najviše 30%, nije poticaj samo vlasnicima obrta. U iduća tri mjeseca, gradovi moraju razraditi uvjete prodaje. Uvjet za stjecanje prava na kupnju je da obrtnik uredni izvršava sve obveze iz ugovora o zakupu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik