Odobreno još 105 beskamatnih stambenih kredita za vojne penzionere

Bez autora
Apr 21 2010

Danas je uručeno 105 ugovora korisnicima vojnih penzija koji ostvaruju uslove za stambeno kreditiranje na osnovu kojih stiču pravo na beskamatni kredit u iznosu do 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Ovakav vid pomoći vojnim penzionerima Ministarstvo odbrane je omogućilo na osnovu Pravilnika o upotrebi, uslovima i načinu korišćenja sredstava za poboljšanje materijalnog položaja korisnika vojne penzije bez stana. Za uvećane troškove stanovanja godišnje se isplaćuje do 10 miliona evra, zbog čega se moralo pristupiti reformskim rešenjima, kojima se profesionalnim vojnim licima nude subvencionirani krediti, a vojnim penzionerima jednokratna pomoć u iznosu do 20.000 evra. Za poslednje tri godine u sistemu odbrane rešeno je 2.100 stambenih pitanja, od toga 655 za vojne penzionere.

Odobreno još 105 beskamatnih stambenih kredita za vojne penzionereDanas je uručeno 105 ugovora korisnicima vojnih penzija koji ostvaruju uslove za stambeno kreditiranje na osnovu kojih stiču pravo na beskamatni kredit u iznosu do 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Ovakav vid pomoći vojnim penzionerima Ministarstvo odbrane je omogućilo na osnovu Pravilnika o upotrebi, uslovima i načinu korišćenja sredstava za poboljšanje materijalnog položaja korisnika vojne penzije bez stana.

Za uvećane troškove stanovanja godišnje se isplaćuje do 10 miliona evra, zbog čega se moralo pristupiti reformskim rešenjima, kojima se profesionalnim vojnim licima nude subvencionirani krediti, a vojnim penzionerima jednokratna pomoć u iznosu do 20.000 evra.

Za poslednje tri godine u sistemu odbrane rešeno je 2.100 stambenih pitanja, od toga 655 za vojne penzionere.

Dodelom približno 500 beskamatnih stambenih kredita vojnim penzionerima uštedeće se više od 60 miliona dinara godišnje, koji će ponovo biti usmereni za dodeljivanje ove vrste kredita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik