Oporavak slovenskog građevinskog sektora

Bez autora
Aug 21 2014

Slovenski građevinski sektor, koji je zadnjih godina doživio veliki pad, ove se godine oporavlja, a prema podacima koje je u srijedu objavila Europska komisija na godišnjoj razini bilježi rast od gotovo 29 posto. Opseg građevinskih radova u zemljama eurozone u lipnju se u odnosu na svibanj smanjio za 0,7 posto, a u Sloveniji za samo 0,3 posto, dok porast građevinske djelatnosti u u Sloveniji na godišnjoj razini iznosi 28,7 posto i najviši je među svih 28 članica Europske unije. Na godišnjoj razini građevinska industrija u EU-u najviše se smanjila u Rumunjskoj, za 13,1 posto te u Portugalu, za 10,3 posto, dok veći rast osim Slovenije bilježe još Mađarska, Poljska i Španjolska...

Slovenski građevinski sektor, koji je zadnjih godina doživio veliki pad, ove se godine oporavlja, a prema podacima koje je u srijedu objavila Europska komisija na godišnjoj razini bilježi rast od gotovo 29 posto.

Opseg građevinskih radova u zemljama eurozone u lipnju se u odnosu na svibanj smanjio za 0,7 posto, a u Sloveniji za samo 0,3 posto, dok porast građevinske djelatnosti u u Sloveniji na godišnjoj razini iznosi 28,7 posto i najviši je među svih 28 članica Europske unije.

Na godišnjoj razini građevinska industrija u EU-u najviše se smanjila u Rumunjskoj, za 13,1 posto te u Portugalu, za 10,3 posto, dok veći rast osim Slovenije bilježe još Mađarska, Poljska i Španjolska.

Nakon propasti i stečaja najvećih slovenskih građevinskih tvrtki od izbijanja gospodarske krize koja je posebno pogodila građevinsku industriju, Slovenci razmišljaju o formiranju klastera manjih građevinskih poduzeća sa od 500 do 100 zaposlenih koja bi se specijalizirala za obavljanje specifičnih poslova, a radove i svoje usluge u zemlji i inozemstvu nudila preko posebnog konzorcija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik