Osnovan katastar nepokretnosti za područje Grada Subotice

Bez autora
May 08 2012

Republički geodetski zavod, Služba za katastar nepokretnosti Subotica, u skladu sa Planom radova Republičkog geodetskog zavoda, uspešno je završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti za teritoriju Grada Subotice, prijemom izlaganja za gradsku katastarsku opštinu Donji Grad, dana 29. aprila 2012. godine. Teritoriju grada Subotice čine područja 11 katastarskih opština: Đurđin, Bikovo, Bački Vinogradi, Bajmok, Čantavir, Žednik, Tavankut, Palić, Novi Grad, Stari Grad i Donji Grad. Grad Subotica se prostire na površini od 100.738 hektara. U postupku osnivanja katastra nepokretnosti formirano je 66.754 listova nepokretnosti, a u bazu podataka katastra nepokretnosti upisano je ukupno 163.995 katastarskih parcela, 96.530 objekata, 20.079 posebnih delova objekata, 32.068 hipoteke i 61.465 drugih vrsta tereta.

Osnovan katastar nepokretnosti za područje Grada SuboticeRepublički geodetski zavod, Služba za katastar nepokretnosti Subotica, u skladu sa Planom radova Republičkog geodetskog zavoda, uspešno je završila poslove na osnivanju katastra nepokretnosti za teritoriju Grada Subotice, prijemom izlaganja za gradsku katastarsku opštinu Donji Grad, dana 29. aprila 2012. godine.

Teritoriju grada Subotice čine područja 11 katastarskih opština: Đurđin, Bikovo, Bački Vinogradi, Bajmok, Čantavir, Žednik, Tavankut, Palić, Novi Grad, Stari Grad i Donji Grad.

Grad Subotica se prostire na površini od 100.738 hektara. U postupku osnivanja katastra nepokretnosti formirano je 66.754 listova nepokretnosti, a u bazu podataka katastra nepokretnosti upisano je ukupno 163.995 katastarskih parcela, 96.530 objekata, 20.079 posebnih delova objekata, 32.068 hipoteke i 61.465 drugih vrsta tereta.

Danom osnivanja katastra nepokretnosti za područje grada Subotice prestaje da važi katastar zemljišta i zemljišna knjiga. Osnivanjem katastra nepokretnosti, kao jedinstvene evidencije o nepokretnostima i stvarnim pravima na njima, okončan je dugotrajan i veoma važan posao, kako za Republički geodetski zavod, tako i za građane, institucije i lokalnu zajednicu u celini.

U narednom periodu Službi za katastar nepokretnosti Subotica predstoje važni poslovi, a to su održavanje katastra nepokretnosti i digitalnog katastarskog plana, izrada digitalnog katastarskog plana za ostale katastarske opštine, kao i svi poslovi predviđeni Zakonom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik