Oštar pad stanogradnje u Zagrebu

Bez autora
May 20 2010

Prema dozvolama za građenje izdanim u Zagrebu, u prva tri mjeseca ove godine predviđena je gradnja 285 stanova, što je u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine manje za 399 stanova ili za 58,3 posto. Ukupna vrijednost radova predviđena odobrenjima za građenje izdanim u prva tri mjeseca ove godine u Zagrebu iznosila je 434,6 milijuna kuna, što je za 274 milijuna kuna ili 38,6 posto manje od vrijednosti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja. Tijekom prva tri mjeseca ove godine u Zagrebu je izdano 191 odobrenje za građenje, što je 35 odobrenja manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Prema vrsti gradnje, najviše odobrenja za građenje izdano je za novogradnju, njih 158. Na novogradnju se odnosi i 90 posto vrijednosti radova.

Oštar pad stanogradnje u ZagrebuPrema dozvolama za građenje izdanim u Zagrebu, u prva tri mjeseca ove godine predviđena je gradnja 285 stanova, što je u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine manje za 399 stanova ili za 58,3 posto.

Ukupna vrijednost radova predviđena odobrenjima za građenje izdanim u prva tri mjeseca ove godine u Zagrebu iznosila je 434,6 milijuna kuna, što je za 274 milijuna kuna ili 38,6 posto manje od vrijednosti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja.

Tijekom prva tri mjeseca ove godine u Zagrebu je izdano 191 odobrenje za građenje, što je 35 odobrenja manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Prema vrsti gradnje, najviše odobrenja za građenje izdano je za novogradnju, njih 158. Na novogradnju se odnosi i 90 posto vrijednosti radova, prenosi Hina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik