Otvaranje objekta za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Kovinu

Bez autora
Jul 29 2012

U ponedeljak, 30. jula 2012. godine, u Kovinu će biti svečano otvoren novoizgrađeni objekat za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima sa 15 stanova. Dvanaest najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica iz kolektivnog centra “Čardak” i tri socijalno ugrožene porodice lokalnog stanovništva useliće se u nove stanove, gde će im biti pružena i dodatna podrška za samostalan život. Objekat će otvoriti gospodin Adriano Martins, odpravnik poslova u Delegacije Evropske unije u Beogradu. Izgradnju objekta finansirala je Evropska unija iz programa podrške izbeglicama i interno raseljenim licima u Srbiji (fondovi IPA 2009), uz finansijsku podršku Fonda za pružanje pomoći izbeglicama, prognanim i raseljenim licima Vojvodine, Habitat for Humanity i lokalne nevladine organizacije Hausing centar, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije. Projekat je realizovao Hausing centar. Vrednost građevinskih radova i opreme je 275.000 evra.

Otvaranje objekta za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u KovinuU ponedeljak, 30. jula 2012. godine, u Kovinu će biti svečano otvoren novoizgrađeni objekat za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima sa 15 stanova.

Dvanaest najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica iz kolektivnog centra “Čardak” i tri socijalno ugrožene porodice lokalnog stanovništva useliće se u nove stanove, gde će im biti pružena i dodatna podrška za samostalan život.

Objekat će otvoriti gospodin Adriano Martins, odpravnik poslova u Delegacije Evropske unije u Beogradu.

Izgradnju objekta finansirala je Evropska unija iz programa podrške izbeglicama i interno raseljenim licima u Srbiji (fondovi IPA 2009), uz finansijsku podršku Fonda za pružanje pomoći izbeglicama, prognanim i raseljenim licima Vojvodine, Habitat for Humanity i lokalne nevladine organizacije Hausing centar, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije. Projekat je realizovao Hausing centar. Vrednost građevinskih radova i opreme je 275.000 evra.

Ciljevi projekta su socijalno uključivanje najugroženijih izbeglica i interno raseljenih lica kroz obezbeđenje održivih stambenih rešenja i podrška procesu zatvaranja kolektivnih centara.

Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima je pravo u oblasti socijalne zaštite i pripada grupi proširenih prava koja su u nadležnosti lokalne zajednice. Pored rešavanja stambenog pitanja, korisnicima se pruža i usluga socijalne podrške koju pružaju Centar za socijalni rad i Domaćinska porodica.

Hausing Centar je lokalna nevladina organizacija posvećena unapređenju stanovanja socijalno ugroženih grupa iz Beograda. Hausing Centar je od 2005. godine do danas izgradio 278 stanova za najugroženije građane, pružio podršku u procesu socijalne integracije njihovih korisnika i organizovao istraživanja i debate o stanovanju ugroženih grupa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik