Počela gradnja stadiona, a uskoro i reciklažnog centra u Novom Pazaru

Bez autora
Apr 11 2011

U poseti Novom Pazaru danas je bio ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić i tom prilikom je otvorio radove na izgradnji gradskog stadiona. Obnova stadiona u Novom Pazaru jedan je od državnih projekata, čija vrednost iznosi više od dva miliona evra, a posao su dobile novopazarske firme koje će zaposliti nekoliko stotina domaćih radnika. Obnova stadiona u tom gradu obuhvata i izgradnju nove tribine i krova, kao i pomoćnih terena. Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja će finansirati izgradnju reciklažnog dvorišta u budućem velikom reciklažnom centru u Novom Pazaru. Resorno ministarstvo će finansirati izgradnju postrojenja za preradu biomase u Novom Pazaru, kupovinu dva nova vozila za odnošenje smeća, kao i nabavku dovoljnog broja kontejnera za njegovo odlaganje. U saradnji sa lokalnim opštinama ovo ministarstvo finansiraće i čišćenje priobalja reka i divljih deponija.

Gradnja stadiona, a uskoro i reciklažnog centra u Novom PazaruU poseti Novom Pazaru danas je bio ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić i tom prilikom je otvorio radove na izgradnji gradskog stadiona.

Obnova stadiona u Novom Pazaru jedan je od državnih projekata, čija vrednost iznosi više od dva miliona evra, a posao su dobile novopazarske firme koje će zaposliti nekoliko stotina domaćih radnika. Obnova stadiona u tom gradu obuhvata i izgradnju nove tribine i krova, kao i pomoćnih terena.

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja će finansirati izgradnju reciklažnog dvorišta u budućem velikom reciklažnom centru u Novom Pazaru. Resorno ministarstvo će finansirati izgradnju postrojenja za preradu biomase u Novom Pazaru, kupovinu dva nova vozila za odnošenje smeća, kao i nabavku dovoljnog broja kontejnera za njegovo odlaganje. U saradnji sa lokalnim opštinama ovo ministarstvo finansiraće i čišćenje priobalja reka i divljih deponija.

Prema najavama ministra Dulića, država će u toku ove godine plasirati više od 500 miliona evra u građevinski sektor. Ta sredstva biće iskorišćena za gradnju velikih stambenih blokova, socijalnu gradnju stanova i druge delatnosti u kojima u poslednjih 30 godina nije bilo dovoljno ulaganja. U Srbiji je trenutno otvoreno nekoliko stotina gradilišta u okviru državnog programa pomoći građevinarstvu, koji obuhvata više od 240 projekata.

Socijalni stanovi biće građeni i u Novom Pazaru, koji je jedan od 17 gradova i opština koji su konkurisali za ta sredstva. Gradovi i opštine dobiće ta sredstva čim u Skupštini Srbije bude potvrđen međunarodni sporazum o povlačenju sredstava iz jedne od evropskih banaka, ali je prethodno potrebno utvrditi lokacije i izdati potrebne dozvole.

Država je pokrenula najveći investicioni ciklus u građevinskom sektoru, pa su tako sredstva iz budžeta preusmerena u gradnju stadiona, obdaništa, bolnica, stanova i drugih objekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik