Počela izrada studije o prekoračenju visine gradnje

Bez autora
Jun 27 2010

Studija na osnovu koje će se utvrditi zone i pojedinačne lokacije u kojima će se moći graditi soliteri, odnosno prekoračiti pripisani limiti visine gradnje, biće završena do septembra. Studija se bazira na iskustvima drugih evropskih gradova - Barselone, Beča, Dablina, Varšave, Praga - a koji su prema veličini ili karakteru slični Beogradu.Studija će sadržati u prvoj fazi prikaz beogradskih lokacija i izgrađenih visokih objekata u prethodnom periodu, prikaz dokumenata kojima se rukovode slični evropski gradovi, predlog zona u kojima nije dozvoljena izgradnja viših objekata i onih u kojima je to pod određenim uslovima moguće.

Počela izrada studije o prekoračenju visine gradnjeStudija na osnovu koje će se utvrditi zone i pojedinačne lokacije u kojima će se moći graditi soliteri, odnosno prekoračiti pripisani limiti visine gradnje, biće završena do septembra, rečeno je agenciji Beta u beogradskom Zavodu za urbanizam.

Direktorka Zavoda Žaklina Gligorijević rekla je agenciji Beta da se studija bazira na iskustvima drugih evropskih gradova - Barselone, Beča, Dablina, Varšave, Praga - a koji su prema veličini ili karakteru slični Beogradu.

"Studija će sadržati u prvoj fazi prikaz beogradskih lokacija i izgrađenih visokih objekata u prethodnom periodu, prikaz dokumenata kojima se rukovode slični evropski gradovi, predlog zona u kojima nije dozvoljena izgradnja viših objekata i onih u kojima je to pod određenim uslovima moguće", kazala je Gligorijevićeva.

Ona je dodala da će na kraju biti predložene procedure prema kojima će se vrednovati i odobravati izgradnja objekata viših od propisanih Generalnim planom. Veliki privatni projekti koji predviđaju izgradnju solitera, odnosno zgrada koje prelaze 12 spratova, ne mogu da počnu da se grade dok ne bude završena izrada Studije. Među njima su i izgradnje kule kod hotela "Jugoslavija" i solitera u Bloku 65 u Novom Beogradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik