Počeli radovi na izgradnji "Lamele 5" u Vranju

Bez autora
Mar 26 2012

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić i zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov označili su danas početak radova na izgradnji stambene zgrade "Lamele 5" u vranjskom naselju "Ogledna stanica" za potrebe Vojske Srbije. Zgrada bi trebalo da bude gotova za 120 dana, a koštaće 90,8 miliona dinara. Stanovi, njih 29, ukupne površine 2.200 kvadratnih metara, biće razmenjeno sa Vojskom Srbije za 110 hektara zemlje. Na taj način Vranje će shodno zahtevu master plana Vlade Srbije značajno proširiti postojeću industrijsku zonu i tako stvoriti mogućnosti za dolazak novih investitora i otvaranje novih radnih mesta. Grad Vranje na ovaj način će značajno rešiti osnovni problem, otvariće se nova radna mesta i stvoriće se uslovi za kvalitetniji život građana.

Počeli radovi na izgradnji "Lamele 5" u VranjuMinistar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić i zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov označili su danas početak radova na izgradnji stambene zgrade "Lamele 5" u vranjskom naselju "Ogledna stanica" za potrebe Vojske Srbije.

Zgrada bi trebalo da bude gotova za 120 dana, a koštaće 90,8 miliona dinara.

Stanovi, njih 29, ukupne površine 2.200 kvadratnih metara, biće razmenjeno sa Vojskom Srbije za 110 hektara zemlje. Na taj način Vranje će shodno zahtevu master plana Vlade Srbije značajno proširiti postojeću industrijsku zonu i tako stvoriti mogućnosti za dolazak novih investitora i otvaranje novih radnih mesta. Grad Vranje na ovaj način će značajno rešiti osnovni problem, otvariće se nova radna mesta i stvoriće se uslovi za kvalitetniji život građana.

Subotica je pre dve i po godine ušla u sličan projekat i danas na tom mestu četiri, pet velikih svetskih kompanija zapoljšavaju čak 4.300 radnika.

Ministar Dulić je prilikom današnje posete Vranju najavio početak izgradnje reciklažnog dvorišta u Vranju, vrednog 47 miliona dinara.

Ministar je i u Vranjskoj banji obišao Centralni trg sa fontanom u čije renoviranje je Ministarstvo životne sredine uložilo 14 miliona dinara i tom je najavio da će resorno ministarstvo finansijski pomoći nekoliko projekta enegetske efikasnosti čiji je nosilac grad Vranje. To će biti projekti kojim će se sa oko 50 do 60 miliona dinara nekoliko objekata, među kojima je i Specijalna bolnica u Vranjskoj banji, učiniti enegretski efikasnim.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik