Početak izgradnje stanova za mlade planiran za 2021.

Bez autora
Oct 08 2020

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će država nastojati da sledeće godine počne izgradnju stanova za mlade, a da će organizacije mladih napraviti plan o tome kome su oni najpotrebniji.

Brnabić je, nakon sastanka sa predstavnicima udruženja mladih na temu programa „Moja prva plata“, navela da će stanove dobiti mladi naučnici, mladi bračni parovi i mladi koje vredi podržati.

Da mi ne bismo razmišljali o tome koje su prioritetne grupe i koga sve treba podržati, dali smo da o tome odluče udruženja mladih, koja će sama napraviti plan kome su i gde stanovi najpotrebniji i po kojim bi kriterijumima trebalo da ih dajemo, objasnila je ona.

Premijerka je ukazala na to da je država sa udruženjima mladih već počela da radi na realizaciji projekta stanogradnje za mlade, ali da je sve stalo tokom krize izazvane koronavirusom.

Međutim, danas smo se dogovorili o tome da nastavimo rad na tom pitanju i da 2021. godine imamo i neke konkretne rezultate, rekla je Brnabić, najavivši da će država nastaviti da razgovara sa mladima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik