Podnošenje zahteva za restituciju od marta

Bez autora
Jan 24 2012

Građanima će 6. februara biti upućen javni poziv za dostavljanje zahteva za restituciju, a već početkom marta će moći da se predaju zahtevi za povraćaj imovine. Za taj posao nadležna je novoosnovana Agencija za restituciju.Već na samom početku primene Zakona o restituciji i Zakona o javnoj svojini identifikovani su određeni problemi, a prvenstveno su to nepotpune baze podataka prijavljene i odužete imovine. Zato građani najpre treba da provere da li je njihova imovina pravilno upisana u bazu podataka Direkcije za imovinu, jer oko 80 odsto imovine nije.

Podnošenje zahteva za restituciju od martaGrađanima će 6. februara biti upućen javni poziv za dostavljanje zahteva za restituciju, a već početkom marta će moći da se predaju zahtevi za povraćaj imovine, izjavio je danas Tanjugu državni sekretar u Ministarstvu finansija Goran Radosavljević.

On nije želeo ništa više da komentariše i dodao je da je za taj posao nadležna novoosnovana Agencija za restituciju.

Koordinator mreže za restituciju Srbije Mile Antić rekao je danas Tanjugu da su već na samom početku primene Zakona o restituciji i Zakona o javnoj svojini identifikovani određeni problemi, a prvenstveno su to nepotpune baze podataka prijavljene i odužete imovine.

On je zato poručio građanima da najpre provere da li je njihova imovina pravilno upisana u bazu podataka Direkcije za imovinu, jer oko 80 odsto imovine nije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik