Pojednostavljena procedura legalizacije objekata

Bez autora
Dec 12 2011

Od podnetih 185.000 zahteva za legalizaciju objekata, Sekretarijat za poslove legalizacije grada Beograda okončao je postupak u preko 13.000 slučajeva. Za čak 150.000 podnetih zahteva podnosiocima je tražena dopuna dokumentacije. Prema rečima Predraga Vučića, gradskog sekretara za poslove legalizacije, za oko 50.000 predmeta urađena je urbanistička provera i izdato je 25.000 uverenja za privremene priključke na infrastrukturu.Stupanjem na snagu izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji aprila ove godine, procedura je maksimalno pojednostavljena.

Pojednostavljena procedura legalizacije objekataOd podnetih 185.000 zahteva za legalizaciju objekata, Sekretarijat za poslove legalizacije grada Beograda okončao je postupak u preko 13.000 slučajeva. Za čak 150.000 podnetih zahteva podnosiocima je tražena dopuna dokumentacije. 

Prema rečima Predraga Vučića, gradskog sekretara za poslove legalizacije, za oko 50.000 predmeta urađena je urbanistička provera i izdato je 25.000 uverenja za privremene priključke na infrastrukturu.

Stupanjem na snagu izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji aprila ove godine, procedura je maksimalno pojednostavljena.

Vučić navodi da je okončano preko 13.000 predmeta, a opštine koje imaju nadležnost da same rešavaju ove poslove, Barajevo, Mladenovac, Sopot, Obrenovac, Lazarevac, Grocka i Surčin, rešile su još oko 7.500 zahteva.

Jedna od najvažnijih stvari koje je regulisao nov zakon jeste olakšana procedura pri izdavanju građevinskih i upotrebnih dozvola, što je uslov za legalizaciju objekata. Inače, na teritoriji preostalih sedam gradskih opština podneto je ukupno 65.000 zahteva za legalizaciju. Mnogi od njih podneti su istovremeno i opštinama i sekretarijatu. Bez obzira na to, svi su morali biti pregledani da bi se utvrdila i nadležnost ali i obavestili građani ukoliko je, a najčešće jeste, trebalo dopuniti dokumentaciju, dodaje Vučić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik