Ponude za subvencioniranje stambenih kredita podnijelo 12 banaka, poznata i visina kamate

Bez autora
Aug 01 2019

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar rekao je u četvrtak prije sjednice Vlade da je 12 banaka podnijelo zahtjev za sudjelovanje u subvencioniranju stambenih kredita za mlade te da se kamatne stope kreću između 2,19 i 3,75 posto. Štromar je kazao i da će 9. kolovoza objaviti koje su to banke i s kojim su kamatnim stopama izišle. Na primjedbu da subvencionirani krediti dižu cijene nekretnina, odgovorio je kako cijene rastu zbog rasta gospodarstva i turizma te da je to utvrdio Ekonomski institut. Na novinarsko pitanje što će biti ako se HDZ ogluši na HNS-ove prijedloge vezane uz poreznu reformu, rekao je da će razgovarati, dodavši da su dva kruga rasprave u Saboru te da ima ima još dosta vremena.

Ponude za subvencioniranje stambenih kredita podnijelo 12 banaka, poznata i visina kamateMinistar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar rekao je u četvrtak prije sjednice Vlade da je 12 banaka podnijelo zahtjev za sudjelovanje u subvencioniranju stambenih kredita za mlade te da se kamatne stope kreću između 2,19 i 3,75 posto.

Štromar je kazao i da će  9. kolovoza objaviti koje su to banke i s kojim su kamatnim stopama izišle.

Na primjedbu da subvencionirani krediti dižu cijene nekretnina, odgovorio je kako cijene rastu zbog rasta gospodarstva i turizma te da je to utvrdio Ekonomski institut.

Na novinarsko pitanje što će biti ako se HDZ ogluši na  HNS-ove prijedloge vezane uz poreznu reformu, rekao je da će razgovarati, dodavši da su dva kruga rasprave u Saboru te da ima ima još dosta vremena. 

Na pitanje ide li otkup dionica Ine od MOL-a presporo, istaknuo je da je bitno da Ina radi dobro, da investira, da zapošljava i da raste gospodarstvo.

"Nije mi toliko bitno tko je vlasnik Ine. Moramo znati tko je vlasnik, moramo riješiti to nedefinirano pitanje , ali meni je bitno da upravljanje bude kvalitetno, da se više investira da se više i bolje radi u Ini", smatra Štromar.

Upitan je li on za to da Hrvatska otkupi Inu, rekao je da će konzultant reći što je najbolje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik