Poreskoj upravi RS prijavljeno 1,8 miliona nekretnina

Bez autora
Apr 18 2011

U Fiskalni registar nepokretnosti do sada je putem pošte i prijavljivanjem nekretnina od strane stanovnika stiglo 1,8 miliona prijava. Pojedine prijave koje su predate putem pošte još nisu stigle. Svakodnevno stižu nove prijave i broj prijavljenih nekretnina mijenja se iz dana u dan. Prijem prijava putem pošte najvjerovatnije će trajati do kraja mjeseca. U Poreskoj upravi RS očekuju da će se u Fiskalnom registru nepokretnosti naći oko dva miliona prijavljenih nekretnina. Kaznena politika prema licima koja nisu u zakonski predviđenom roku podnijela prijave sprovodiće se kada se svi podaci unesu u bazu, odnosno za nekoliko mjeseci. Stanovnici koji nisu prijavili svoje nekretnine plaćaće po 1.000 maraka za svaku neprijavljenu nepokretnost u zakonskom roku, koji je trajao do 31. marta ove godine.

Poreskoj upravi RS prijavljeno 1,8 miliona nekretninaU Fiskalni registar nepokretnosti do sada je putem pošte i prijavljivanjem nekretnina od strane stanovnika stiglo 1,8 miliona prijava, rekla je portparol Poreske uprave RS Mila Štrkić.

Naglasila je da pojedine prijave koje su predate putem pošte još nisu stigle.

- Svakodnevno nam stižu nove prijave i broj prijavljenih nekretnina mijenja se iz dana u dan - kazala je Štrkićeva i dodala da će prijem prijava putem pošte najvjerovatnije trajati do kraja mjeseca.

U Poreskoj upravi RS kazali su da očekuju da će se u Fiskalnom registru nepokretnosti naći oko dva miliona prijavljenih nekretnina.

Štrkićeva je rekla da će kaznenu politiku prema licima koja nisu u zakonski predviđenom roku podnijela prijave sprovoditi kada se svi podaci unesu u bazu, odnosno za nekoliko mjeseci.

- Stanovnici koji nisu prijavili svoje nekretnine plaćaće po  1.000 maraka za svaku neprijavljenu nepokretnost u zakonskom roku, koji je trajao do 31. marta ove godine - rekla je Štrkićeva.

Primjena Zakona o porezu na nepokretnosti RS počeće 1. januara 2012. godine. Prema ovom zakonu, visinu stope oporezivanja, koja se može kretati od 0,05 do 0,50 odsto od procijenjene vrijednosti nepokretnosti, određivaće lokalne zajednice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik